בוסתן ענבים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

בוסתן ענבים

הודעהעל ידי sdory19n » 18 אוקטובר 2009, 19:38

הי,
אני מעוניין להקים בוסתן ענבים בגינה
אשמח לקבל הדרכה החל מהזרעים וכלה בבוסתן :-)
בתודה,
דורי
sdory19n

Re: בוסתן ענבים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 18 אוקטובר 2009, 22:42

המושג "בוסתן ענבים" חסר כל משמעות, אבל כוונתך ברורה. אתה מתכוון לכרם גפנים. ובכן, לא זורעים גפנים אלא שותלים שתילי גפן. שתילים כאלה תמצא בכל משתלה אך המועד כיום אינו מתאים לכך. המתן עם השתילה עד לט"ו בשבט, או מיד לאחריו. שאל במשתלה בה אתה רוכש את השתילים ויסבירו לך על מרחקי שתילה, הדליה, דישון והשקיה, וכיו"ב נושאים חשובים. כדאי שתלמד בינתיים על זני הגפן המצויים במשתלות. יש להם אופי וטעם שונה ויהיה עליך להחליט במי לבחור. חלקם לבנים ואחרים שחורים בהבשלה. חלקם חסרי חרצנים ואחרים בעלי חרצנים, ועוד כהנה וכהנה תכונות. קרא על כך ברשת במהלך החורף ותהיה מוכן טוב יותר לקראת השתילה באביב. בהצלחה.
ש. כהן-סיון

Re: בוסתן ענבים

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 19 אוקטובר 2009, 11:03

והצעה אישית ממני.: קח לך שנה שלמה מעכשיו ולמד דרך האינטרנט על גידול גפנים. מה ומי זאת הגפן , כיצד ומתי שולים. מה מזיק ומה מציק לצמח. כמה עבודה צריך להשקיע ועוד. בקשתי מידיד שיש לו יקב פרטי והוא מיצר כמה אלפי בקבוקים של יין בשנה,לספר לי רק אם ובמה הוא מרס. התשובה שקבלתי, מונחת על שולחני בקביעות ומשמשת לי איך לא לטפל בגפן ביתית. המון חומרי ריסוס לאורך כל העונה.השקיות,מתי וכמה.גיזום חורפי ואקראי ועוד. מי ששאל כיצד זורעים גפן ,חזקה עליו שצריך להתחיל למוד על הגפן מאלף. אז רק אם תדע ותבין,תוכל להיכנס להרפתקאה של הכנת כרם.
גרטמן יואב

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 16 אורחים