לפני חודש וחצי גזמתי את הצד החיצוני של גדר חיה של תויות שנשתלו לפני ארבע שנים. הגובה שלן נע מ-3.5 מ' ל-2 מ', והרוחב כבר הגיע ל-1.5 מ'. הורדתי ממנו 50-40 ס"מ (רק מהחלק הרחב של הצמח כי הן חרוטיות).
בצד הגזום יש הצצה של עלים חדשים אבל בקצב מאוד איטי, ולדעתי ייקחו שישה-שבעה חודשים עד שהוא יתמלא. ממה שקראתי באינטרנט על עיצוב גדר חיה הבנתי שהתחלתי לגזום באיחור מסוים (באחד האתרים באנגלית ראיתי המלצה לגזום בשלב הרבה יותר מוקדם ולתת לגדר להתפתח מראש כגדר גזומה. הבעיה היא שנאמר לי במשתלה וגם ראיתי באינטרנט שתויה ננה מגיעה לגובה של 2 מ' ולרוחב של 1 מ'. רק בחודש שעבר ראיתי בספר של פינס שתויה כזאת היא 6 מ' על 3).
אז אחרי שהתגברתי על האכזבה והשלמתי עם העובדה שהגדר תהיה גזומה (בינתיים רק לרוחב), אני צריכה להחליט מתי לגזום. נראה לי שיהיה צורך לגזום כל 12-9 חודשים. זה אומר שאם אני גוזמת צד אחד בסוף ינואר-תחילת פברואר הוא יתמלא עד סוף הקיץ ואז אוכל לגזום את הצד השני (את שניהם אני לא רוצה לגזום בבת אחת כי זה חושף את החצר).
מה המועד האחרון בקיץ לגיזום כזה? האם סוף יולי זה בסדר? הגיזום הזה היה בבחינת גיזום חירום כי הענפים כבר חדרו לחצר של השכנים, איך מרווחים את זמני הגיזום של גדר כזאת עם הבעיה של החשיפה והצימוח האיטי? האם לתת לצמחים חנקן?
המון תודה מראש.