שיבולת שועל ענקי ומדהים ביופיו

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

שיבולת שועל ענקי ומדהים ביופיו

הודעהעל ידי רינת » 15 ספטמבר 2010, 17:13

שלום
יש בשכונה שלי שיח מדהים שנראה כמו זיפנוצה אבל הוא ענק! יש לו פרווה בצבע קרמי מדהים וזה נראה כמו זנב סוס. אני רוצה להעתיק אותו לגינתי .איך אפשר לעשות זאת? איך קוראים לצמח?
שנה טובה רינת
רינת

Re: שיבולת שועל ענקי ומדהים ביופיו

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 15 ספטמבר 2010, 18:31

אנא צלמי וצרפי כאן תמונות של הצמח. אני לא יכול לומר דבר וודאי על סמך התאור שלך. אולי את מתכוונת לקורטדריה מכסיפה (Cortaderia selloana) ואולי לצמח אחר. אם תהיה תמונה ברורה יתכן שאוכל לזהות למי כוונתך. נסי לבדוק ברשת תמונות של הקורטדריה, אולי בכל זאת לה כוונת.

גמר חתימה טובה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי רינת » 16 ספטמבר 2010, 09:21

נראה לי שזה הסוג שאמרת. אבל הזנב שלו חלק ובצבע שנהב . יש עוד סוגים כאלו גדולים? איך אפשר להעתיק אותו?
תודה על העזרה הרבה. דרך אגב הייתי אצלכם במשתלה ואחת המוכרות - מקסימה אמיתית - אמרה שיש לה סוכנים שמביאים את עץ החציל. כנראה שזה בכל זאת כבר נפוץ בארצנו...
תודה על כל העזרה
רינת
רינת

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 16 ספטמבר 2010, 10:00

קורטדריה מצויה בגוונים שונים, מלבן דרך שנהב ודבש ועד לורוד-אדום. לגבי העתקה, עדיף לך לקנות שתיל במשתלה ולגדלו בעצמך. הצמח מצוי במשתלות שונות. העתקה אפשרית אם תחפרי היטב ותחתכי מציצת השורשים קווצה סבירה בגודלה. אחרי שתילה להשקות היטב ולהקפיד לאורך זמן על קרקע לחה כל העת, אבל לא מוצפת. לא ממליץ לנהוג כך כאשר הצמח מצוי ומחירו אינו בשמיים.

בהצלחה וגמר טוב.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 7 אורחים