נשירת פרי בתפוז סיני בטרום-הבשלה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

נשירת פרי בתפוז סיני בטרום-הבשלה

הודעהעל ידי cass » 06 אוקטובר 2016, 11:51

מצאתי ים של מידע לגבי הבעיה, אבל שום דבר לא השפיע על התוצאה. אני מגדל מספר פירות הדר, ביניהם שני תפוזים סינים. רק עצי התפוז הסיני סובלים מן הבעיה, שאר העצים לא.
פרטים על נשירת הפרי: הפרי הוא עדיין ירוק. לרוב הוא מקבל את הגוון הכתום אך לעיתים הוא מצהיב במקום להבשיל. הפרי נופל לפני שמספיק להבשיל והצבע הכתום-צהוב של הפרי שונה מן הצבע של פרי שהבשיל כראוי (ללא גוון צהוב). לפרות שנפלו יש טעם לוואי של הבשלת-יתר, כאילו עומד להירקב. חלק מן הפרות נופלים כשהם רקובים, אך לא כולם. אין תולעים או רימות בפרי. אין על העצים סימנים של חוסר תזונתי, כגון הצהבת עלים.

את העצים אני משקה פעמיים בשבוע בקיץ ומפחית את ההשקיה בעונות הקרות יותר. האדמה תמיד לחה בעונת הגשמים כך שכמעט שאינני משקה למעט אם ישנה עצירת גשמים של יותר משבוע. עצי התפוז הסיני הם עצים בוגרים. גובהם כמעט כשני מטרים.
ראשית, מצאתי שעודף מים וגם מחסור במים עלולים לגרום לזה, אז ניסיתי להשקות בכמויות שונות. הגעתי עד ל-20 ליטר מים לעץ בכל השקייה. ההשקייה מתבצעת על-ידי בור השקייה שלתוכו אני שופך את המים.
למרות טענות של נשירת פרי בעונות החמות, גם עכשיו בספטמבר ואוקטובר ישנה נשירת פרי למרות שאין גלי חום.
אני משתמש בהומוס כדשן בסיס, אבל הוספתי דשנים נוספים להשלמת ההזנה, כדוגמת אוסמוקוט ודשנים איטיי-תמס (מגורענים) אחרים. כדי לשלול מחסור במיקרואלמנטים, היתה תקופה שהוספתי תמצית אצות ים (ניסוי שלי, לא המליצו לי) אך גם זה לא עזר.
cass

Re: נשירת פרי בתפוז סיני בטרום-הבשלה

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 07 אוקטובר 2016, 09:39

קודם כל תסתפק כרגע לפחות לשנה רק בהומוס.
עצים אלו זקוקים לכ 120 ליטר בשבוע.
פירות נופלים רק כשהעץ לא יכול לשאת אותם.
יתכן שיש כאן עודף פרי שהעץ מתקשה לשאת.
עודף מים? מה זה? אין דבר כזה לפחות בקיץ אלא אם אין ניקוז בשטח השתילה.
קיימת אפשרות שמדובר בהמלחת קרקע(היכן שתולים הצמחים),גם אם האחרים אינם סובלים מנשירה כזאת.
האם הנשירה מכל העץ או רק מהצד החיצוני?
גרטמן יואב

הודעהעל ידי cass » 07 אוקטובר 2016, 21:59

לא נראה שהבעיה מוגבלת לפרות היותר חיצוניים. גם בחלק הפנימי לא רואה פירות שמספיקים להבשיל כראוי. האם את ה-120 ליטר מים צריך לפזרם על כל ימי השבוע או לרכזם ל-2 או3 השקיות בשבוע? השקייה יותר מרוכזת תוכל לשטוף הצטברות מלחים שהזכרת, אבל האם עודף המים (האמורים להשקות את הצמח) יישטף אל הרבה מתחת לבית השורשים?
cass

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 08 אוקטובר 2016, 13:51

רצוי שתי השקיות.
גרטמן יואב

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים