גידול גפן - בעיות גדילה, סוגי קרקע ומחלות

הגידולים הם אורגניים בעיקרם - שימוש בהומוס, קומפוסט, איסוף גזם ליצירת קומפוסט, עם האפשרות של הוספת דשן נוזלי להשלמת ההרכב של הדשן האורגני. נכון להרגע כל הצמחים גדלים ללא התערבות של חומרי הדברה וקוטלי פטריות.
קיימת בעייה בגידול מספר זנים של גפנים. ניסיתי כמויות השקיה שונות והוספת קומפוסט ללא הצלחה רבה. עיקר הבעיה היא שזנים מסויימים קיבלתי מחברים שלא טרחו לשאול לגבי סוג הזן שרכשו. אני רואה הבדלים בתחלואה, תנובת הפרי וקצב הגידול בין הזנים השונים באותה קרקע, מה שמסבך את אופן הטיפול. נכון להרגע, זה מה שאני יכול לומר לגבי הגפנים שיש לי:
1- הראשון, זן לא ידוע: גפן שהרוכב שלה מת, הצמיחה ענפים מתחת לאזור ההרכבה, כלומר שהגפן היא מן הכנה ולא הרוכב. פורחת אבל לא מניבה פרי. קצב גידול מהיר, עלים ללא סימנים של מחלה. השארתי את הגפן כגידול ירק להכת תבשיל אורז ובשר מגוללים בעלי גפן.
2- זן "איזבל", קצב צימוח בינוני, עמידה למחלות, תנובת פרי בינונית. זמן הבשלה ארוך. הענבים באותו אשכול לא מבשילים יחד ולכן קוטפים אותם אחד-אחד.
3- זן לא ידוע: ידוע לי שזהו זן ללא גרעינים. (הגפן בתמונה הוא מן הסוג הזה) נקלט וצמח היטב בהתחלה. הגידול נפסק אחרי כחודש - חודשיים, והתחילו העלים להצהיב ולהתקמט. אחר-כך הופיעו סימנים לבנים, וכנראה פטריות שצבען אדום. לפני הופעת המחלה, ייעצו לי במשתלה להוסיף ברזל לדישון, אבל זה לא עזר. המחלה התחילה גם להדביק חלק מן העלים של גפן איזבל.