על ידי ש. כהן-סיון » 29 יולי 2015, 08:31
מאחר ואני יעצתי לך לרדת להשקיה פעמיים בשבוע, ו״עצה״ זו לא נראית לחברי, הנה אני אחזור עליה כאן בהדגשה.
למעשה אין בעיה של ממש בשני העצים שלך, מלבד המופע המסתלסל של העלים. דבר זה נובע ישירות משיטת ההשקיה שאימצת, כלומר השקיה בכל יום. אם תמשיך כך, אני מבטיח לך כי העצים יקרסו עם הזמן. צמחים זקוקים למים, אבל גם לאוויר לנשימה. כל צמח והדרישות שלו. יש כאלה הגדלים בתוך מים ויודעים איך לנשום דרכם, ויש מי שנחנק אם הקרקע מסביב לשורשים רטובה בכל עת. כזה הוא המצב בנוגע למנגו. הוא לא יכול לסבול קרקע רטובה תמידית. לחה - בהחלט כן. רטובה - לא. לכן באה ההמלצה לרכז את כל כמות המים השבועית בשתי הגשות, ועם התקדמות הגיל יש צורך לצמצמה אפילו לפעם אחת בשבוע. אני מקווה שהדברים ברורים לך עתה, וגם הסיבה ל״עצה״ שניתנה לך.
להשכלתך, אני מעתיק עבורך כאן את העצה המקצועית של מחלקת גידולי הגן של אוניברסיטת פלורידה, ברי-סמכא בנושא גידולי עצי פרי בגינון הביתי.
Irrigation (Watering)
Newly planted mango trees should be watered at planting and every other day for the first week or so, and then 1 to 2 times a week for the first couple of months. During prolonged dry periods (e.g., 5 or more days of little to no rainfall) newly planted and young mango trees (first 3 years) should be watered once a week. Once the rainy season arrives, irrigation frequency may be reduced or stopped.
Once mango trees are 4 or more years old, irrigation will be beneficial to plant growth and crop yields only during very prolonged dry periods during spring and summer. Mature mango trees do not need frequent watering, and over watering may cause trees to decline or be unthrifty. Little to no irrigation is generally necessary during the fall and winter.