עצון מנגו וליצי

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עצון מנגו וליצי

הודעהעל ידי shaharg » 28 יולי 2015, 20:10

הי
ברשותי שני עצונים - האחד מנגו מאיה נשתל לפני שנה...עדיין לא מניב פירות וללא פריחה אולם הוא לבלב יפה מאד עד לאחרונה, בימים האחרונים ראיתי תופעה של ענפים שמתכופפים כאלו העץ התעייף בנוסף עלים מעט הסתלסלו....ראו תמונות למטה. יש מה לעשות?

mango1.jpg
מנגו1

mango2.jpg
מנגו2

לגבי הליצי גם נשתל באביב פרח מאד יפה נותר עליו פרי אחד שלאחרונה נרקב לצערי (ראו תמונה) בנוסף העץ לבלב ללא הפסקה וכרגע נראה תקוע הפסיק להוציא עלים חדשים.... האם ישנה בעיה?

lichee1.jpg
ליצי1

לגבי השקיה - שני העצים קבלו עד לפני שבוע במשך שישה ימים בשבוע כל פעם כ 20 ליטר.
בעקבות המלצה שלכם לתת פעמיים בשבוע - ירדתי כרגע ל 3פעמים בשבוע כל פעם 45 ליטר... בהדרגה עד שארד לפעמיים בשבוע עם אותה כמות שבועית.
גם החלפתי את כל הטפטפות לחדשות.

בעיית הענפים של המנגו וגם בעיית הליצי קרו לפני השינוי לשלושה ימי השקייה.

אשמח לעצה.

תודה
שחר

*מצטער התמונות יצאו מוטות על הצד*
shaharg

Re: עצון מנגו וליצי

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 29 יולי 2015, 05:32

ה"עצה" הלא חכמה שניתנה לך,גורמת לתופעת הענפים המתקפלים. נא לחזור להשקיה יומיומית.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי shaharg » 29 יולי 2015, 06:51

הי תודה רבה,
כמו שציינתי התכופפות הענפים התרחשה לפני שעברתי לשלושה ימי השקייה כך שזה לא קשור.

בנוסף אני מבולבל מה ההמלצה להשקות יום יום או פעמיים בשבוע? כמובן עם אותה כמות מים כוללת.

אשמח גם התייחסות ללצי..

תודה.
shaharg

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 29 יולי 2015, 08:17

המים ששואב הצמח מן הקרקע הם לא רק לשם גידול.
הם מהווים את השלד של העץ.
זרימת המים מן הקרקע לפיוניות האידוי בעלים שומרת על יציבות הענפים הרכים(אלו שמתכופפים כהגדרתך).
אם האידוי גדול מהשאיבה יורד הלחץ בתוך הענפים הרכים והם מרכינים ראש.
רצויה בד"כ השקיה של פעמיים בשבוע לעצי הדר. ליצ'י ומנגו הם צמחי מים. גדלים בטבע בתוך נהרות.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 29 יולי 2015, 08:31

מאחר ואני יעצתי לך לרדת להשקיה פעמיים בשבוע, ו״עצה״ זו לא נראית לחברי, הנה אני אחזור עליה כאן בהדגשה.
למעשה אין בעיה של ממש בשני העצים שלך, מלבד המופע המסתלסל של העלים. דבר זה נובע ישירות משיטת ההשקיה שאימצת, כלומר השקיה בכל יום. אם תמשיך כך, אני מבטיח לך כי העצים יקרסו עם הזמן. צמחים זקוקים למים, אבל גם לאוויר לנשימה. כל צמח והדרישות שלו. יש כאלה הגדלים בתוך מים ויודעים איך לנשום דרכם, ויש מי שנחנק אם הקרקע מסביב לשורשים רטובה בכל עת. כזה הוא המצב בנוגע למנגו. הוא לא יכול לסבול קרקע רטובה תמידית. לחה - בהחלט כן. רטובה - לא. לכן באה ההמלצה לרכז את כל כמות המים השבועית בשתי הגשות, ועם התקדמות הגיל יש צורך לצמצמה אפילו לפעם אחת בשבוע. אני מקווה שהדברים ברורים לך עתה, וגם הסיבה ל״עצה״ שניתנה לך.

להשכלתך, אני מעתיק עבורך כאן את העצה המקצועית של מחלקת גידולי הגן של אוניברסיטת פלורידה, ברי-סמכא בנושא גידולי עצי פרי בגינון הביתי.

Irrigation (Watering)

Newly planted mango trees should be watered at planting and every other day for the first week or so, and then 1 to 2 times a week for the first couple of months. During prolonged dry periods (e.g., 5 or more days of little to no rainfall) newly planted and young mango trees (first 3 years) should be watered once a week. Once the rainy season arrives, irrigation frequency may be reduced or stopped.

Once mango trees are 4 or more years old, irrigation will be beneficial to plant growth and crop yields only during very prolonged dry periods during spring and summer. Mature mango trees do not need frequent watering, and over watering may cause trees to decline or be unthrifty. Little to no irrigation is generally necessary during the fall and winter.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי shaharg » 29 יולי 2015, 20:31

הי תודה רבה רבה...לשתי התגובות והמאמץ לעזור.

כמו שציינתי פוסט הראשון כיפוף הענפים התרחש לפני שעברתי לשלושה ימי השקייה כך שזה לא קשור לזה שירדתי לשלושה ימים.

אנסה להישאר כרגע עם שלושה ימים (לא אתווכח עם מומחים בתחום :)) ואראה מה קורה אם מחריף או משתפר.

כמובן שזה יחול על כל עצי הגינה.

תודה רבה.
shaharg

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 30 יולי 2015, 09:12

כדי לענין את השואל וחברי/עמיתי אני מצטט קרוב משפחה שמגדל מנגו קרוב לכנרת.אנ"אני משקה את המטעים כל יום מחודש אפריל ועד לאחר הקטיף"
יתכן והציטוט באנגלית הוא ממקום אחר ולא מהארץ.
עכ"פ מנגו בטבע באפריקה,צומח בתוך נהרות וכמובן גם ליצ'י. זאת ראיתי במו עיניי כך שהם לא יסבלו מ"עודף" מים בקיץ.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי shaharg » 31 יולי 2015, 20:32

תודה על העזרה....למרות שכעת אני מעט מבולבל... שתי גישות בכל אופן תודה רבה על העזרה.

שחר
shaharg

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים