עמוד 1 מתוך 1

התייבשות של עץ לימון

הודעהפורסם: 03 יולי 2015, 16:19
על ידי eli_s101
שלום,
יש ברשותי עץ לימון בן 25 שנה, אני משקה אותו בכ120 ליטר מים בשבוע.
מלפני כחודש העץ החל להתייבש בהדרגה. כל פעם העלים על ענף עבה כלשהו מתחילים להתייבש ואחרי שהם יבשים הענפים הקטנים באותו אזור מתייבשים ולאחר מכן אותו התהליך קורה שוב בענף עבה אחר של העץ וכך כל העץ הולך ומתייבש. בענף שעדיין לא נפגע יכולה להיות פריחה חדשה ועלים חדשים.
בעבות כך הגברתי את כמות ההשקיה אך זה לא עזר.
ניסיתי להעלות תמונות של העץ כדאי להמחיש את הבעיה אך משום מה המערכת לא נתנה לי להעלות את הקבצים.
אשמח ממש לעזרה במהירות מכיוון שקצב ההתייבשות של העץ מהיר יחסית ואני כבר אובד עצות.
תודה מראש, אלי שלו.

Re: התייבשות של עץ לימון

הודעהפורסם: 04 יולי 2015, 20:45
על ידי ש. כהן-סיון
אם אינך מצליח להעלות תמונות, בדוק את נפחן. האתר לא מאפשר העלאת תמונות בנפח של מעל ל-250KB. לחלופין, שלח את התמונות אל יואב גרטמן דרך ״צור קשר״, או העלה אותן לאחד מהשרותים ברשת העשויים לשם כך וצרף כאן הפניה לכתובת שלהן. ככלל, עצי הדר סובלים ממחלות הנגרמות על-ידי בקטריות, פטריות שונות, וירוסים, וירואידים, פיטופלזמות ועוד פתוגנים חמורים כאלה. לפי תאורך, עוד לפני שראינו תמונות, המצב אינו מעודד. אם העץ הולך ומתיבש אגף אחר אגף, התחושה היא שהעץ הגיע ככל הנראה אל סופו כתוצאה מפגיעת אחד מהנ״ל, הסביר ביותר פתוגן מקבוצת הווירוסים-ווירואידים.

Re: התייבשות של עץ לימון

הודעהפורסם: 07 יולי 2015, 15:42
על ידי eli_s101
היי,
העליתי את התמונות של העץ שתוכלו להתרשם.
בנוסף יש מסביב לעץ תאורה שדולקת כל הלילה, האם יכול להיות שזה פוגע בעץ?
עץ לימון צריך שעות של חשיכה אולי?
כל הצעה או פתרון אחר יתקבלו בברכה.
תודה

Re: התייבשות של עץ לימון

הודעהפורסם: 07 יולי 2015, 17:02
על ידי ש. כהן-סיון
התמונה השלישית מסגירה את הגורם למצב העץ. מדובר במחלה וויראלית הקרויה ׳פסוריאסיס ההדרים׳ (פסוריאסיס בעברית היא ספחת). נגרמת על ידי ווירוס פסוריאזיס ההדרים (CPsV). המחלה אופיינית לעצים ותיקים. אין תרופה נגד המחלה ואין תקנה לעץ. הוא ימות לאיטו, או במהירות, בהתאם לתנאים במקום ולדרגת הפגיעה. כפי שניחשתי בעקבות פנייתך הראשונית, העץ מסיים את חייו ומגיע לסוף דרכו. אם יש עצי הדר ותיקים נוספים בקרבתו, אשר לא מראים סימני פגיעה, מומלץ למהר ולעקור את העץ. רצוי מאוד לשרוף אותו, כמו בכל מקרה של פגיעת ווירוסים. אם אין הדרים בסביבה, נסר וסלק (שרוף) את הענפים שהתיבשו ותהנה מן הנותר כל עוד הוא חי, אולי מספר בודד של עונות ואולי פחות מכך. זה לא יהיה לזמן ארוך.

למותר לציין שאין שום קשר בין מצב העץ ובין התאורה בלילה.