על ידי ש. כהן-סיון » 23 יולי 2009, 16:10
שלום לך:
התופעה מוכרת ושום דבר כאן אינו מוזר. הכל שאלה של הפריה, או נכון יותר חוסר הפריה. הנה מה שכתבנו לא אחת בפורום הישן, ואני שב וכותב את הדברים לטובת כלל הגולשים.
פרחי השעונית הנאכלת, כפי שהצמח נקרא בעברית, עקרים לגבי האבקה עצמית. אם אין נוכחות מספקת של מאביקים (בעיקר דבורים) נחוצה התערבות יד אדם על-מנת להעביר גרגרי אבקה מאבקני פרח אחד לצלקת של פרח שני. אוסיף עובדה חשובה מאוד אך לא ידועה לרבים. התפתחות הפרי תלויה בכמות הזרעים הנוצרים, ומספרם של אלה תלוי בכמות גרגרי האבקה המגיעים אל הצלקת ומפרים את הביציות. אם עקב האבקה לקויה, נוצר מספר קטן של זרעים, לא יתפתח תוכן בתוך קליפת הפרי ויתקבל פרי חלול, באופן חלקי או מלא, בתוך קליפה. תוכן הפרי מיוצר לטובת הזרעים, ומיעוטם של אלה פירושו מיעוט מקביל בתוכן. בפרח השעונית יכולים להתפתח עד 350 זרעים. אם לא מופרות ל-פ-ח-ו-ת 100 ביציות, ונוצרים לכן לפחות 100 זרעים, מה שיתקבל יהיה קליפה ריקה, פחות או יותר. בדוק אם דבורים מבקרות את השיחים. אם אין דבורים, תוכל לעזור ע"י האבקה ידנית. כדי לבצע את ההאבקה צריך ללמוד את מבנה הפרח המיוחד הזה כדי להכיר מיהם האבקנים והיכן הצלקות. לטובת העניין אני מצרף את התמונה הבאה אשר הותאמה על-ידי לצרכי קוראי עברית. יש להמתין להבשלת גרגרי האבקה, עובדה המתבטאת בכך שניעור או גרוד קל בעזרת Q-tip גורם לנשירתם. אסוף את גרגרי האבקה מפרח אחד ו"צבע" בהם את הצלקת של פרח אחר בעזרת מכחול קטן.
- קבצים מצורפים
-

- 0000002695.JPG (49.76 KiB) נצפה 6845 פעמים