עמוד 1 מתוך 1

נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 04 יולי 2009, 17:17
על ידי zadok54
עץ תאנה בן 3 שנים.עלים מצהיבים ונושרים.נשאר פרי גלוי .

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 04 יולי 2009, 21:21
על ידי יוסי בר צבי
ואצלי אותה בעיה, רק שהפרי (תאנה שחורה אחת) צמחה לגודל של זית , הבשילה כבר לפני כחודש ונשרה.
ובכלל , עונת התאנים מתחילה לדעתי רק בסוף אוגוסט ואצלנו העץ כבר נושר.
זה מזג האויר, חוסר במים, חוסר מזל בקניה?
תודה ושבוע טוב. יוסי

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 04 יולי 2009, 22:31
על ידי ש. כהן-סיון
שלום לכם:

למרות שלא אמרתם דבר כיצד מטופל העץ אצלכם, כנראה שלא מדובר במחסור במים, האשם לא במזג אוויר, וגם אין לכך קשר לחוסר "מזל". סביר יותר שהעצים נפגעו על ידי גורם מחלה. לא ניתן לומר הרבה מעבר לכך על סמך התאור החסכני שלכם. למצער, צרפו תמונות של עלים פגועים העומדים לנשור או כבר נשרו. כל עלה כזה יש לצלפ את שני צידיו. פרטו גם את משטר ההשקיה, טיב הקרקע, ומיקום גיאוגרפי בארץ. לאחר שנבחן את התמונות יתכן שנוכל להציע טיפול.

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 05 יולי 2009, 18:06
על ידי יוסי בר צבי
שלום שוב,
אני מאיזור גני תקווה, גינה קטנה , העץ בן 3 , בשנה שעברה לא נתן פרי ועליו יבשו בסביבות ספטמבר- אוקטובר.
משטר המים לא השתנה דרמטית הגם שהוקטן עקב המצב.
העץ מושקה בהמטרה 2-3 פעמים בשבוע, 15 דקות בכל פעם, הדשא שסביבו גדל יפה.
צילמתי את העץ בעודו צהוב, כיום השיר את כל עליו שיבשו ופונו.
אני מצרף את התמונות להתרשמותך.

ובשולי הדברים , ובחיי שאיני בא בטענות.

איך זה שבגינת נוי פרטית יש כל כך הרבה בעיות בגידול עצי פרי למרות ההשקיה, למרות הטיפול המסור, למרות הדשנים שמעניקים להם ואילו בטבע גדלים העצים ללא טיפול, ללא השקיה ומניבים פירות נפלאים ? ואם תגיד לי שעצים גדולים יותר עמידים , אזכירך שגם העצים בטבע היו פעם קטנים, שרדו וגדלו.
אני רואה בטיולים בארץ (בעיקר בערוצי נחלים יבשים) גפנים נפלאות מניבות ענבי מאכל, עצי תאנה ריחניים וגדולים מפוצצים בפירות, עצי תמר, רימונים...מכל טוב הארץ.
ואצלנו? רק צרות ומחלות ואינספור צורך בטיפולים.
נבצר מבינתי.

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 05 יולי 2009, 18:49
על ידי ש. כהן-סיון
לצערי, לא קראת בעיון את בקשתי. בקשתי תמונה של עלה אחד(!!!) והכוונה שיתפוס את כל השטח כך שנוכל להבחין בפרטי מחלות אם יש כאלו עליו. כמו כן ביקשתי לצלם את אותו עלה משני צידיו. בכל זאת, התמונות שצרפת בצרוף דבריך על גיל השתיל וההשקיה דווקא כן מצביעים על בעית מים (מבלי לבטל אטפשרות למחלה). נראה לי שחסרים לו הרבה מים. לעולם, לעולם, אבל לעולם בבקשה אל תשקה שום צמח בהמטרה או התזה, מלבד דשא. לגבי מדשאות אין ברירה אחרת וגם לכך יש משטר מיוחד (צריך להשקות לפנות בוקר כדי שהעלים יתיבשו בנמהירות עם עלות השמש). כל צמח אחר משקים בטיפטוף או בהגמעה אל תוך גומה. השקיה בהמטרה מרטיבה את חלקי העץ העליונים ובכך היא מזמינה צרות צרורות. פתוגנים שונים המצויים כל העת באוויר מתישבים על עלים וגזעים רטובים ומשם הם עלולים לחדור למערכת הווסקולרית של הצמח ולעשות בו שמות. מעבר לכך, 15 דקות המטרה נראים לך בוודאי כהשקיה נאותה, אך אם תחטט בקרקע הזו תמצא שהמים חדרו לעומק סנטימטרים בודדיםת אפילו לו די לשורשי הדשא המצויים בסמוך לפני הקרקע. שורשי השתיל הצעיר שלך, אפילו הם כבר הגיעו לעומק מטר ויותר. לשם לא הגיעו מי ההשקיה מהממטיר והתוצאה היא צמח צמא עד התיבשות. זהו לפחות חלק מן ההסבר לעלים המתיבשים ונושרים. אם תמשיך כך לא מן הנמנע שגם הגזע יתיבש וימות. צור גומה מסביב לגזע באופן שתשאר תלולית מסביב לגזע עצמו. התלולית תמנע את הרטבת הגזע כאשר תמלא את הגומה ב-30 ליטר מים פעם בשבוע. כאשר העץ יגיע לגובה 2מ' לפחות, וקוטר הגזע יעבור 10סמ', סימן ששורשיו התבססו והתפשטו וגם הגיעו אל לחות המצויה בעומק הקרקע. אז תוכל להסתפק בהשקיות עזר של אחת ל- 4-6 שבועות. ועתה לענין מתן פרי. עץ בגיל 3 לא אמור להניב פירות עדיין. המתן לפחות עוד 2 עונות. ולטרוניות שלך על הצלחת עצי פרי בטבע. האם ערכת מחקר מסודר בנושא? עקבת אחרי עצים כאלה לאורך שנים, ממצב של נבט ועד לעץ בוגר? דע כי על כל עץ ששרד ומשגשג בטבע היו עשרות, אם לא הרבה יותר, מבני מינו שנבטו בסביבתו ונעלמו כלא היו. זה שאתה רואה רק את חצי הכוס המלאה, אינו אומר שאין בכוס הזו גם חצי ריק. העזר בסבלנות, השקה בנדיבות, והזמן והצמחים יעשו את שאתה מצפה מהם.

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2013, 06:45
על ידי יבא
שלום לכם. קראתי בעניין רב את ההסבר לגבי נשירת עלי תאנה, במיוחד משום שהעץ שלנו סובל השנה מאותה בעיה: המדובר בעץ מבוגר למדי (למעלה מעשרים שנים) שהשנה החל להשיר עליו כעת (תחילת אוגוסט). למרות שאינני זוכר מתי זה קרה בדרך כלל, נדמה לי שזה קצת מוקדם בעונה. תמהני אם זה נובע מחוסר השקייה, או ממחלה כלשהיא.
חוץ מזה, אנו סובלים לאורך שנים מנשירה מוקדמת מידי של הפרי, כך שהוא אינו אכיל בדרך כלל.
רציתי לצרף תמונות, אך האתר שלכם מתעקש שמה ששלחתי אינו חוקי (גם לאחר הקטנה שלהן). אשמח אם תוכלו לתת לי כתובת מייל רגילה בה אוכל להעביר צילומים.
תודה
יוסי בן ארי

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2013, 08:02
על ידי גרטמן יואב
יוסי שלום.
בדוק קודם כל אם אין חורים בגזע או בענפים הראשיים של העץ.
בעיקר חפש ליד הקרקע שם מתחילה לרוב תקיפת החיפושיות הקרויות ,יקרונית התאנה.
אם תמצא חורים,אז תטפל בהם דחוף לפי הכלל הבא.ף ניקוי בעזרת תיל מתכת.ריסוס בתרסיס נגד מזיקים לתוך החור או תחיבת צמר גפן טבול בחומר נדיף לתוך החור.לאטום בפלסטלינה או שעווה או חומר איטום פלסטי של מבנים.
תמונות לשלוח דרך צור קשר אל יואב

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 09 אוגוסט 2013, 08:30
על ידי יבא
יואב שלום
בדקתי, אין חורים על הגזע. אפשרות אחרת?
ניסיתי לשלוח צילומים לפי הכוונתך, ללא הצלחה. מייל רגיל?
יוסי

Re: נשירה בתאנה

הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2013, 15:45
על ידי גרטמן יואב
קשה להשיב דרך האינטרנט. אין לי מספיק נתונים. גיזום והקטנת הנוף יעזרו וגם תוספת מים.