עמוד 1 מתוך 1
עצי הדר חולים ולא מניבים

פורסם:
20 אוקטובר 2013, 17:24
על ידי eliya01
שלום!
בגינה שלי נשתלו לפני כארבע שנים 3 עצי הדר פומלית, תפוז וושינגטון ולימון שהיו בגיל שנתיים עד שלש בזמן השתילה.
מאז כל אביב היתה פריחה יפה אך פירות אין.
בעקבות בדיקה בפורום שלכם הגברתי ממרץ הקודם את ההשקיה לכ- 150 ליטר לעץ (היה חמישים לפני זה...) , אך שוב היתה פריחה יפה שנשרה ללא תוצאות.
בינתיים כמעט התייאשתי מהעצים, ונראה שהם צברו גם מזיקים. עץ הלימון מצהיב ונושר, עלי התפוז מקורזלים וקטנים יחסית והוא לא התפתח השנה והפומלית מצהיבה גם.
יצויין שהעצים היו מוזנים בשנים אלה בחודשי האביב והקיץ ממדשנת עם דשן נוזלי 0.15%. הבנתי עכשיו מקריאה בפורום שגם זה לא הועיל להם במיוחד.
אשמח מאד להנחיות מה אוכל לעשות מעכשיו ע"מ לזכות לראות מהם פירות בעונה הבאה, מצורפים תמונות של שלשת העצים.
תודה רבה,
ירון.
Re: השלמת מידע ותמונות

פורסם:
20 אוקטובר 2013, 17:27
על ידי eliya01
קצת מידע משלים ותמונות:
בעץ הלימון והתפוז קיימת נשירה
בתפוז יש גם עלים מקורזלים.
מצורפים עוד תמונות
תודה רבה.
Re: עצי הדר חולים ולא מניבים

פורסם:
21 אוקטובר 2013, 07:51
על ידי ש. כהן-סיון
לגיל העצים בעת השתילה יש חשיבות משנית בלבד. הדרים מתחילים להניב כעבור 3-5 שנים מרגע השתילה, כך שהעצים שלך עדיין לא חרגו מהממוצע המקובל. יש סיכוי טוב כי בעוד שנה-שנתיים הם יניבו פרי טוב. צריך להעזר בסבלנות. העצים אינם רובוטים ואין תפקידם בחייהם לספק את צרכינו/סקרנותנו. יש גם שונות רבה בין הפרטים המושפעת מהמיקום הגיאוגרפי, תנאי השמש, סוג הקרקע, ועוד גורמים. יש אומנם סימנים לפגיעות שונות במראה העלים, אבל איני רואה משהו חריג במיוחד יחסית למקובל בהדרים בגינון הביתי. אני לא ממליץ כעת על טיפול כלשהו, מלבד המשך משטר ההשקיה הנכון בו אתה נוהג, וסלק לחלוטין את אותה מדשנת מהגן שלך. באביב, כאשר יפרחו שוב, הקפד על השקיה, ואפילו תגבר אותה ל-200 ליטר בשבוע. זה הזמן בו העץ זקוק לכל טיפת מים שיכול לקבל. אם אז תחזור תופעת הנשירה של הפרחים ללא חנטת פרי, ולו מספר מועט, שוב לכאן עם פרטים מלאים על שעות השמש, סוג הקרקע, הצללה מבנינים סמוכים או עצים אחרים, וכן תמונות ברורות של עלים, גזע, ענפים, והעץ בכללו, ונראה מה מציק לעצים. אני מקווה שלא יהיה צורך בטיפול נוסף.
Re: עצי הדר חולים ולא מניבים

פורסם:
21 אוקטובר 2013, 08:05
על ידי eliya01
תודה.
הבנתי שהבעיה במדשנת שהיא לא מבדילה בין הצרכים של הצמחים השונים, האם לקראת האביב נכון יהיה להוסיף איזשהו סוג של דשן באופן פרטני לעצי ההדר?
Re: עצי הדר חולים ולא מניבים

פורסם:
21 אוקטובר 2013, 08:33
על ידי ש. כהן-סיון
אל תוסיף לעת עתה דבר, אלא אם כן מדובר בקרקע חולית דלה מאוד בחומר אורגני. לקראת האביב הבא (תחילת מרץ 2014) תוכל להוסיף דשן בשיחרור איטי, כ-300 גר' לכל עץ. את הדשן פזר בגומת ההשקיה, או בשקערוריות שתיצור מתחת לנקודות הטיפטוף אם אתה משתמש בטפטפות להשקיה. אל תדשן יותר מפעם בשנה, ואם הקרקע במקום כבדה יספיק דישון אחת לשנתיים, אם בכלל. דישון קפדני הוא ענין לחקלאות מסחרית ברוב המכריע של המקרים. שם מנסים למקסם את היבול. בגינון הביתי אין צורך בכך ואין הצדקה עניינית להוצאה הנלווית.
Re: עצי הדר חולים ולא מניבים

פורסם:
21 אוקטובר 2013, 14:25
על ידי eliya01
תודה, יש סוג מסויים של דשן שחרור איטי שמומלץ לעצים אלו?
Re: עצי הדר חולים ולא מניבים

פורסם:
21 אוקטובר 2013, 16:36
על ידי ש. כהן-סיון
אתה יכול להשתמש בכל דשן שהרכבו מאוזן, כלומר מכיל אחוזים דומים של זרחן, אשלגן וחנקן.