בעיה עם עץ אגוז מלך

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

בעיה עם עץ אגוז מלך

הודעהעל ידי RONIT 618 » 24 מאי 2009, 22:28

שלום
יש לנו אגוז מלך בן כ 15 שנה שנותן הרבה אגוזים במשך 5-6 השנים האחרונות. לפני כשנתיים הבחננו שיש ענף או שנים שקיבלו מעין בקעים וחורים בענף והעץ הוציא שרף או נוזל חום שנזל מהבקעים. באותה שנה היו חלק מהאגוזים עם תולעת לבנה בתוכם.
בשנה שעברה היו הרבה אגוזים והבעיה לא חזרה.
השנה רואים שהתופעה חוזרת ביתר שאת בענפים רבים ולמרות זאת העץ מלא בענפים חדשים ועלים וגם באגוזים
DSC02040.JPG
DSC02040.JPG (201.78 KiB) נצפה 7710 פעמים
DSC02039.JPG
DSC02039.JPG (231.63 KiB) נצפה 7709 פעמים

האם העץ חולה או מותקף על ידי מזיק כל שהו, בקטריה? מה ניתן לעשות?

בברכה משה ורונית מכרמיאל
RONIT 618
 
הודעות: 2
הצטרף: 24 מאי 2009, 22:04

Re: בעיה עם עץ אגוז מלך

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 25 מאי 2009, 05:47

אין אנו מכירים מספיק את גדול עצי אגוז המלך. אבל אין קשר בין שתי התופעות מלבד שקרה שהן הופיעו ביחד.אנו ממליצים על אגוז מלך כמעט כצמח מים.לא יודע איך מטופל העץ אבל: נותן אגוזים והם לרוב טובים אז מה עוד תבקשו. לגבי הסדקים הנוזלים: זהה יכל לקרות מסיבות שונות. בין היתר מזיקים בתוך הגזע. יש לבדוק. בינתיים לחטא את הפצעים במשחת עצים .
גרטמן יואב
 
הודעות: 12561
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: בעיה עם עץ אגוז מלך

הודעהעל ידי RONIT 618 » 25 מאי 2009, 14:05

בדקתי הודעות קודמות בארכיב ונראה לי שמדובר ביקרונית התאנה מאחר ויש חורים והענפים חלולים לאורכם באזור הפצעים והחורים שיש. החללים הם ממש עמוקים לאורך הענפים. בחלק מהמקומות שבהם זה הופיע הכל כבר יבש ונראה שהמזיק נעלם אבל במקומות החדשים העץ מוציא הרבה שרף או נוזל חום כהה. אני אנסה עם פירניקס כמו שהומלץ קודם.

רונית
RONIT 618
 
הודעות: 2
הצטרף: 24 מאי 2009, 22:04

Re: בעיה עם עץ אגוז מלך

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 25 מאי 2009, 17:22

שלום לך:

נראה כי את מדווחת על שלושה פגעים: רימות בפרי, שרף שופע מן הענפים (והגזע?), וקדחים לאורך ליבת הענפים. אנסה לבחון את שלושת אלה למענך.
1. רימות בפרי הן תולדה של ביצים שמטילות נקבות מזיקים, לרוב מיני עשים, על הפרי שחנט. הרימות הבוקעות מהביצים קודחות את דרכן פנימה ושם הן ניזונות מחומר האגוז הפנימי עד להתגלמותן ולצאתן לבסוף כעש בוגר. הטיפול הוא מניעתי בעיקר. בעיקר חשוב לאסוף את כל הפירות הפגועים, כולל פרי שנשר לארץ, ואותם להשמיד (בשקית נילון אטומה לאשפה, ועדיף לשרוף). בנוסף, חשוב לנקות מסביב לעץ ובאביב המוקדם לרסס את הסדקים בגזע וכן את הקרקע היטב בסימשופר, זאת כיון שחלק מהרימות בוקעות בחומר יבש בתוך הקרקע.
2. בעית השרף מעומק קליפת העץ. זו כנראה בעיתך המרכזית. התופעה נגרמת כתוצאה מפגיעה של בקטריה בשם Brennaria (Erwinia) rubrifaciens . אין טיפול יעיל ידוע כנגד בקטריה זו. מאידך, רק לעיתים רחוקות היא גורמת לקריסה של העץ, אלא אם כן על העץ המוחלש מתלבש פתוגן אלים אחר. התופעה עשויה להעלם ולשוב מחדש, כפי שאת מדווחת. הטיפול היעיל הוא הקפדה על צרכי העץ. קרי, השקיה מסודרת ודישון. לגבי השקיה, שוב עולה הנושא כאן ושוב נשכחות העובדות. הזן הגדל בארץ אינו זקוק למים רבים, שלא כמו זנים הגדלים על פלגי מים ממש, לדוגמא בטורקיה ובאירופה בכלל. נהפוף הוא, עודף מים, בתנאי קרקע לא מנוקזת דיה, יכול לגרום למחלות שורש קשות כמו מחלת הפיטופטורה העלולות להביא לסופו של העץ. חשוב שהקרקע סביב העץ לא תהיה מוצפת לאורך זמן, ותאפשר לשורשים לנשום. במקומכם השקו פעמיים בשבוע בטיפטוף מסביב לגזע באופן כזה שכל כמות תהיה של 100 ליטר ותוגש בטיפטוף במשך 6-8 שעות. אל תגזמו ענפים פגועים, זה לא עוזר ואפילו עלול להזיק עקב פתיחת דרך לפתוגן לחדור לשיפה במקומות נוספים. גם למשחת עצים אין שום תפקיד בהדברת המזיק או פתרון הבעיה. כל שאתם יכולים לעשות הוא להקפיד על השקיה נכונה ועל דישון תקופתי בעזרת דשן גרגרי בעל הרכב מאוזן. מתחת לנקודות הטיפטוף צרו גומות קטנות והניחו בכל גומה כזו 2 כפות גדושות של דשן, כיום ושוב באמצע חודש יולי.
3. הקדחים בענפים. לא ברור לי היכן קראת על פגיעת יקרונית התאנה. זו אינה פוגעת למיטב זכרוני באגוז המלך. יש לו די והותר מזיקים גם בלי הצרה הזו. אומר לך רק זאת, לו העץ היה נפגע על ידי היקרונית, ספק אם היה לך כיום על מה לכתוב לנו. בדקי ענף שנשבר מאליו, או סביבת קדח בענף למציאות טרמיטים. אלה עלולים להיות הגורם, אך לא רק הם. ריסוס בפירינקס שלא לתוך הקדח ממש, לא יועיל כלל. נסי לצלם קדח כזה אם הוא פתוח כלפי חוץ וצרפי לכאן, וצייני מה קוטר הקדח. קיימת אפשרות שקדחים אלה הם תולדה של הפגיעה הבקטריאלית, הגורמת להתיבשות חלקים בחומר העץ.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים