חנטים בעץ מיכל משחירים ונושרים כולם + צילומי CLOSEUP

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

חנטים בעץ מיכל משחירים ונושרים כולם + צילומי CLOSEUP

הודעהעל ידי lior01 » 28 אפריל 2012, 18:01

שלום,
בגינתי (האורגנית!) עץ תפוזים, ליצ'י, נקטרינה, פומלה, לימון ומיכל. עצי התפוז, הפומלה והליצ'י מניבים כמויות אדירות של פרי מצויין. הנקטרינה צעירה אך גם מניבה.
עץ המיכל בעייתי - העץ נראה מצויין. היתה השנה פריחה נהדרת, ומאות חנטים. אך תופעה שקרתה לי בעץ המיכל (עץ בוגר) בשנה שעברה - חוזרת על עצמה גם השנה: החנטים משחירים, מתים ונושרים.
עץ המיכל (שממש צמוד לעץ הפומלה - אשר מלא לגמרי בחנטים שמתפתחים היטב), מקבל כמות שעות טובה של שמש. אני משקה היטב (כמות דומה לפומלה, אחת ל-2-3 ימים). המיכל קבל ברזל לפני מס' שבועות (נוזל אורגני, ממקורות של אצות וכד'), וליד השורשים קיבל קומפוסט (שמתקבל מהזבל האורגני שלנו). השנה - המיכל קבל גם טיפול בקונפידור לפני כחודש+.
כך שנושא ההשקיה אינו נראה לי הסיבה לבעייה.
הדבר היחיד שעולה בדעתי בתור סיבה אפשרית לבעייה הוא נמלים - אני רואה לא מעט נמלים מטיילות במעלה הגזע והענפים.
1. האם זו יכולה להיות הסיבה להשחרה ו"מוות" של החנטים בכמויות?
2. אם כן - איך לעצור לפני שאוותר שוב ללא פירות (בשנה שעברה "שרדו" 3 קלמנטינות בלבד).
3. אם זו הבעייה - האם יש פתרון אורגני? (לא כימי).
כצעד "מנע" ראשוני - יתרתי "מחסום טיפוס" לנמלים - הקפתי את הגזע (בצמוד אליו) עם דיסקית פלסטית שעליה רססתי שמן (למנוע עלייה של כמויות נמלים על העץ; לא ברור לי אם וכמה יעזור, וגם לא - מה יקרה עם הנמלים שנמצאות על ענפי העץ).
אשמח לכל עצה (בדחיפות האפשרית, כל עוד יש עוד חנטים "בריאים" על העץ).

תודה,
ליאור
קבצים מצורפים
Garden_Michal PHoto for YagurGan forum.JPG
Garden_Michal PHoto#2 for YagurGan forum.JPG
lior01

Re: חנטים בעץ מיכל משחירים ונושרים כולם + צילומי CLOSEUP

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 29 אפריל 2012, 07:34

1. נמלים לא מזיקות באופן ישיר.הן יותר סימן לקיומן של כנימות. הכנימות עלולות להיות סיבה לתופעה.
2. סיבה אפרית היא עש קטן שמכונה עש הפריחה. ניתן לרסס נגדו בוורטימקס בתחילת הפריחה.בשנה שעברה היתה מכה קשה של מזיק זה. השנה יש הרבהפחות. אי לכך יש סיכוי שיהיו יותר פירות.
3. נגד הנמלים לפזר טלסטאר מסביב ל לעץ. יש דברים דרסטים יותר שאיני ממליץ עליהם.האנשים שהתיעתתי עמם הם מומחים בשטח ואינם מכירים כרגע פתרון אורגני.
גרטמן יואב

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים