עמוד 1 מתוך 1

הדרים חולים

הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2011, 23:05
על ידי iditeven
עץ התפוז ועץ הלימון נפגעו. לא יודעים מאיזה טפיל.
מצורפות תמונות
תוכלו לעזור לנו לזהות את הטפיל ואת סוג הטיפול הדרוש?

תודה

Re: הדרים חולים

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2011, 22:36
על ידי אלעד
הלימון - נראה כמו פגיעת אקריות, אבל קשה לקבוע לפי עלה אחד, נסה לצלם את ענף שלם עם צמיחה חדשה.
התפוז - נראה כמו מחסור במים וברזל. צריך להוסיף דשן + ברזל ו\או קומפוסט ולהשקות מעט יותר.

Re: הדרים חולים

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 22:53
על ידי ש. כהן-סיון
אין סימנים למחסור בברזל, ובכלל בקרקע בארץ לא חסר ברזל אך תנאי חומציות הקרקע (רמת PH) לא תמיד מאפשרים למה שיש להקלט על-ידי השורשים. כן רואים סימפטומים ברורים של מחסור באבץ וגם בחנקן. חפשי במשתלה דשן גרגירי בשיחרור איטי העשיר בחנקן ומכיל מיקרונוטריאנטים שונים עם דגש על אבץ. צרי גומות קטנות מתחת לנקודות הטיפטוף ומלאי אותן בדשן (2 כפות גדושות בכל נקודה כזו, ובסך הכל לא פחות מ-10 כפות). כסי במעט עפר והשקי. בעניין האבץ ניתן לזרז את העלמות הסימפטומים על0יד ריסוס בתמיסה של גופרת האבץ בריכוז של 2% (המיסי 20 גרם בליטר ורססי היטב את העלווה).

לגבי התפוז הטבורי שקליפתו מבוקעת, הסיבה העיקרית לכך היא תנאי השקיה לא סדירים. הקלידי את המילה התבקעות (ודומותיה) בחלון החיפוש ותגיעי לתאורים מפורטים אשר נתנו בעבר. קראי על כך והקפידי על משטר השקיה סדיר. עצי הדר בוגרים זקוקים לפחות ל-150 ליטר מים בשבוע. אם הקרקע במקום כבדה תני את כל הכמות בפעם אחת כאשר את מטפטפת את הכמות במשך 4-6 שעות (בחרי טפטפות בעלות ספיקה מתאימה ובמספר מתאים). אם הקרקע קלה, חלקי את הכמות לשתי השקיות שבועיות.

Re: הדרים חולים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011, 00:20
על ידי אלעד
הצהבה בין העורקים - מחסור באבץ וחנקן?
טוב, למדתי משהו אחר.
מתנצל על שהטעיתי.

Re: הדרים חולים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011, 21:47
על ידי iditeven
תודה על התשובה המפורטת.
מצ"ב תמונות של ענפי הלימון לצורך זיהוי האקרית.
כיצד לטפל?

Re: הדרים חולים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011, 22:33
על ידי ש. כהן-סיון
לא אמרתי דבר על אקריות ואין שום סימן לפגיעה שלהן, אולי ניתן להבחין במשהו מן העבר הרחוק (פגיעת אקריות, שהן מוצצות מוהל, קורית בשלב המוקדם של הנצה של עלים צעירים ומתבטאת בהמשך בעלים מקומטים/מעוותים). העלים הפגועים שאת רואה הם עלים זקנים שמתקרב זמנם למות ולנשור. השם "ירוק עד" אולי מטעה אותך. אין באמת שום צמח שהוא ירוק עד, אלא בעצים שנקראים כך העלים מתחלפים כל העת ולא רק בזמנים מוגדרים (שלכת) כבצמחים הקרויים נשירים. הקפידי על השקיה ודישון ואל תהיי מוטרדת מעלים שמזדקנים. כמונו, גם להם אורך חיים סופי.