עמוד 1 מתוך 1

פומלה אדומה יבשה וחסרת טעם

הודעהפורסם: 25 מרץ 2011, 15:16
על ידי medanut
אני גר בצפון הארץ - קרית שמונה, בגינתי עצי פרי הדר- תפוז, כלימנטינה, לימון ופומלה.
כל העצים מקבלים השקייה ודישון שווים. כל העצים נותנים פירות יפים.
חוץ מהפומלה שנותנת פרי גדול ויפה בצבע אדום אך חסר טעם ויבש (בקבוקים ללא מיץ).
אני משקה כפעמיים בשבוע במשך 45 דקות, עם טפטפת אחת 4 ל/ש ומתז.

אני מבקש לדעת מה נדרש לעשות עוד כדי לקבל פרי מוצלח של פומלה עסיסי ובטעם טוב.
אשמח לדעת גם:
א. מה כמות המים הדרושה לעץ במשך שבוע. העץ בן כ- 6 שנים ובגובה כ- 3.5 מ'
ב. באיזה דשן לדשן ובאיזה כמות ותדירות.
ג. מתי לבצע את הקטיף.

בתודה מראש

Re: פומלה אדומה יבשה וחסרת טעם

הודעהפורסם: 26 מרץ 2011, 09:50
על ידי גרטמן יואב
אם אני יודע חשבון אזי אתה מגיש לעץ 6ליטר בשבוע.במקום 200 שאנו ממליצים לעץ כזה לשבוע.
לדשן פעם אחת !!! בשנה בדשן גרגרי לעצי פרי.
להשקות ב150 עד 200 ליטר לשבוע בשתי מנות.
קוטפים כאשר הפרי בשל= קליפה צהובה.אבל ניתן לקטוף מעט מוקדם ולצרוך אחרי הבחלה מסוימת.כמו לתת לפירות להישאר על העץ עד נשירה ואז לאסוף.