גויאבה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

גויאבה

הודעהעל ידי איתן10 » 19 אוקטובר 2010, 21:52

קניתי לפני שישה ימים עץ גויאבה בשק 50 ליטר. העץ ניראה יפה במשתלה. הבאתיו לתל אביב ושתלתי אותו במיכל של 100 ליטר. השקתי לירוויה בשתילה, אני משקה כל יום כ5-6 ליטר. לאחר יום אחד במיכל כל עלי העץ התיבשו. כיום אין אף עלה אחד על העץ!!! יש לי עוד עצים שקניתי באותה הקניה, וגם להם יש את אותם התנאים. אולם הם ניראים מצוין.
איתן10

Re: גויאבה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 19 אוקטובר 2010, 22:07

ללב מדבר הסהרה הובאו סודני, מרוקאי וניגרי. המעבר אמלל אותם מאוד אך כעבור מספר ימים הם נראו כמי שהיו שייכים למקום מאז ומעולם. עימם הגיע להתיישב במקום גם אסקימוסי מהחוג הארקטי של קנדה. המסכן נמס בחום, השיל מעליו את כל בגדיו, ולא ידע את נפשו מעומס החום. לא ברור אם יצליח לשרוד במקום. הסיפור הזה שהמצאתי אותו עבורך לצורך הרגע, צריך לומר לך משהו. העתקת הצמחים גורמת להם לטראומה, לא כולם מגיבים על כך באופן דומה. יש שנכנסים למצב הלם ולעיתים רחוקות הם לא יוצאים ממנו כלל או רק אחרי שנים. לרוב הם מתאוששים בתוך עונה או שתיים.

אבל צריך לקחת בחשבון שמלבד ההעתקה למקום החדש גם כל היתר נעשה כנדרש, כי למצב שאתה מתאר יתכנו עוד גורמים משפיעים. האם המצע במיכלים הוא מצע משתלות (כנדרש) או שמא תערובת של אדמה גננית? האחרונה תוסיף קשיים על תעוקת המעבר שבלאו הכי קיימת. וכן, תמיד קיימת אפשרות להיפגע על ידי גורם מחלה, גם אם הסיכוי שזה יתבטא בנשירה מלאה תוך מספר ימים אינו גבוה, זו בכל זאת אפשרות. המשך לטפל בכל הצמחים כפי שהמליצו לך ואם לא קרה משהו חריג במיוחד אזי "באביב הם ישובו חזרה". בהצלחה. 
ש. כהן-סיון

Re: גויאבה

הודעהעל ידי איתן10 » 20 אוקטובר 2010, 15:10

תודה רבה. הרגעת אותי.
איתן10

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים