אבוקדו

פורסם:
30 ספטמבר 2010, 04:56
על ידי amirm
היי
איך ניתן לדעת שאבוקדו בשל וניתן לקטוף אותו?
חיפשתי שאלה דומה בפורום ולא מצאתי
Re: אבוקדו

פורסם:
30 ספטמבר 2010, 19:03
על ידי ש. כהן-סיון
אבוקדו כאשר הוא בשל קליפתו נענית ללחץ קל של האצבעות. אבל אינך צריך להסתמך על כך. במקרה הזה הפרי מבחיל היטב בבית אם נקטף בעודו במצב של חצי בוסר, קשה למגע היד. בדוק איזה זן יש לך והשווה את הגודל הטיפוסי של הזן שברשותך עם מה שמציגים בסופרמרקט השכונתי. כאשר הפירות יגיעו לגודל דומה קטוף אותם ושמור במקרר. אתה לא חיב לקטוף הכל בבת אחת, אלא לשעורין. כאשר תרצה להבחיל כמות מסויימת, עטוף בניר עיתון יחד עם תפוח עץ או בננה והנח מחוץ למקרר. כעבור זמן לא רב יתרכך הפרי ויהיה מוכן לאכילה. ראיתי בחנויות שונות שמועצת הפירות מספקת שקיות ניר מיוחדות למטרה זו. בדוק ואם תמצא עשה שימוש בשקיות הניר.