בעיה בעץ תפוז סיני

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

בעיה בעץ תפוז סיני

הודעהעל ידי יגאל39 » 25 ספטמבר 2010, 12:20

שלום
שתלתי לפני חצי שנה עץ תפוז סיני.
העץ לפני כשלושה חודשים איבד את רוב עליו (כנראה בגלל מליחות באדמה השקייה מרובה פתרה את הבעיה)
התחילה צמיחה חדשה של עלים וגם פריחה ופרי , אך בשלב מסויים כל הפירות והפריחה התייבשו.
גל נוסף של פריחה ופרי יצא כיום, והוא גדל .אך בימים האחרונים החלה תופעה של התייבשות ענפים, כל פעם ענף אחדבלבד מתייבש תוך מספר ימים יחד עם הפרי אשר על הענף

אשמח לדעת מה גורם לתופעה זו וכיצד לטפל
יגאל
יגאל39

Re: בעיה בעץ תפוז סיני

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 25 ספטמבר 2010, 19:14

אנא צרף תמונה של השיח כולו, של ענף מתיבש, ושל עלה פגוע טיפוסי. התאור שלך מטריד, אך לא אוכל לייעץ לך מבלי לראות תמונות ברורות וחדות כמבוקש לעיל.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יגאל39 » 26 ספטמבר 2010, 16:20

שלום ותודה על תגובתך
לצערי איני יכול לעלות תמונות מיכוון שלא ניתן לעלות בפורום תמונות האם ישנה בעיה?
כל פעם כאשר אני מבקש לצרף קובץ הוא בסופו של דבר מסרב ורושם
שלא ניתן לצרף את הקבוץ בגלל שהוא לא חוקי
אין לי מושג למה אשמח לקבל את עזרתכם אולי אני לא מעלה נכון את התמונות
יגאל39

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 26 ספטמבר 2010, 16:53

יתכן שזה קשור לנפח הקובץ. האתר מגביל את הקובץ ל-250KB. צמצם את גודל הקבצים ונסה שנית.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יגאל39 » 27 ספטמבר 2010, 20:58

IMGP0305.jpg
IMGP0308.jpg
IMGP0306.jpg

שלום מצרף תמונות מקווה שהן יעזרו
כמו כן הענף אשר נראה בתמונה מתיבש התיבש לגמרי כבר
ובימים האחרונים ישם נמלים על העץ לא רבות

בתודה מראש
יגאל
יגאל39

הודעהעל ידי יגאל39 » 27 ספטמבר 2010, 21:01

תמונות נוספות
IMGP0311.jpg
IMGP0305.jpg
IMGP0307.jpg
יגאל39

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 27 ספטמבר 2010, 22:23

עד כמה שניתן לשפוט מתמונות אלו, השיח נפגע על ידי פתוגן בקטריאלי המוגבל לשיפה (רקמת ההובלה של תוצרי הפוטוסינתזה). בקטריה זו (Candidatus Liberibacter asiaticus) גורמת להרס הריקמה, ולכן להפסקת פעולתה כתווך להעברת נוזלים וחומרי הזנה. כתוצאה מכך מצהיבים/נפגעים העלים ובהמשך הם נושרים. בשלב הבא הזמורה שנשאה את העלים מתיבשת גם היא, ולבסוף השיח מת. לצערי אין טיפול כנגד מחלה זו. עקור בהקדם את השיח ושרוף אותו יחד עם העלווה שנשרה. אל תשתול במקום שום מין מאותה משפחה (פיגמיים; משפחת עצי ההדר) לפני חיטוי הקרקע.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יגאל39 » 28 ספטמבר 2010, 14:22

ראשית תודה על התגובה אתה ממליץ לעקור מיד למרות שיש פריחה חדשה או להמתין לראות אולי העץ יתאושש לבדו?
שנית בצד אחר של הגינה יש לי עץ לימון בן 4 שנים בערך העץ בשנה שעברה סבל מעש המנהרות טופל ויתאושש בשנה שעברה הוא לא הניב פרי בכלל
והשנה הוא הניב פרי מועט אך צמח לגובה ועלים חדשים
בשבוע האחרון התחילה נשירת עלים מחלקו התחתון של העץ ועל העלים יש כתמים צהובים.
יש לציין שהעץ ממוקם במקום שאין לו המון שמש רק בשעות הבוקר עד 12 לערך (לא אני נטעתי אותו במיקום זה.)
אני חושש שתופעת התפוז סיני תעבור לעץ הלימון.
מכוון שלפני כחודש עץ תפוז סיני קטן הממוקם בקירבתו התיבש כליל ולאחר גיזום של כל הגזע הוא צמח מחדש .

מצרף תמונות של עץ הלימון
ושוב תודה
IMGP0316.jpg
IMGP0315.jpg
IMGP0313.jpg
יגאל39

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 28 ספטמבר 2010, 15:18

כן, המלצתי היא לעקור את השיח. לפריחה הזו אין משמעות רבה עבורך. צמחים העומדים לסיים את חייהם עקב היטפלות של גורם חיצוני נוטים בהרבה מקרים למהר ולפרוח אף שלא בעונתם. הסיבה לכך היא הרצון המובנה במערכת לשמר את המין על ידי יצירת צאצאים חדשים (הפריחה מובילה לפרי שמכיל זרעים המיועדים ליצירת העתקים חדשים של הצמח). התמונות שהעלית לאתר לא השאירו מקום רב לספק הן באשר לגורם המחלה, ובעיקר באשר לסיכויי הצמח לשרוד. עצתי, שוב, שתיפטר ממנו בהקדם, בפרט אם - כדבריך - יש בסביבה הקרובה עוד מבני אותה משפחה. קורה אומנם לעיתים לא מזומנות שצמח כזה מצליח להתגבר בכוחות עצמו על גורם המחלה, אבל זהו ארוע נדיר למדי ולא כדאי לבנות על כך.

לגבי הלימון, קשה לי לשפוט ברגע זה מה מצבו. אני מבקש שתבהיר כיצד הוא טופל עד כה. קרי: כמה ליטרים מים הוא מקבל בכל שבוע, מה טיב הקרקע במקום, האם דישנת אותו בשנה האחרונה ואם כן במה וכמה? בנוסף לתשובות על שאלות אלה, אנא נקה היטב עלה פגוע טיפוסי מאבק וכו', וצלם אותו תמונת תקריב ברורה משני צידיו. צרף את התמונות כאן ואנסה לבדוק מה קורה לו. בינתיים הקפד לתת לו לא פחות מ-100 ליטר מים מדי שבוע וזאת בטיפטוף איטי לאורך 4-6 שעות. לגבי התפוז הסיני הגזום בקרבתו, עקוב אחריו ואם תראה סימני הצהבה על העלווה החדשה, ו/או נשירת עלים, סלק אותו מיד עם מקסימום משורשיו.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יגאל39 » 29 ספטמבר 2010, 12:45

שוב שלום ותודה
ראשית ברצוני להודות ולאמור שאכן זהו הפורום המקצועי והנוח שנתקלתי בו, ואכן אמליץ עליו לכל חברי
אני מצרף תמונות של העלים מעץ הלימון.

כמו אני מצרף תמונה של התפוז הסיני אשר גזמתי והוא התחיל לצמוח מה שמדאיג אותי שבקרבתו ישנו עץ לימון ננסי אשר מתחיל לראות ספטומים של
הבעיה בתפוז הסיני.
בעיניין העץ הלימון בשנה שעברה דישנתי אותו בדשן שחרור מהיר (משהו מתולעים אדומות בקליפוניה) השנה לפני כחודש וחצי דישנתי אותו עם ביו קומפוסט (כשאני חושב על כך כל הבעיות החלו עם הדישון הזה)
לגבי המים אני לא משקה אותו ב100 ליטר לשבוע הרבה פחות
כמו כן האם מותר להשקות עצי פרי עם מים משטיפת כלים בלבד??

שוב תודה וחג שמח
קבצים מצורפים
IMGP0321.jpg
עלי עץ הלימון
IMGP0320.jpg
יגאל39

הבא

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים