פסיפלורה בלי פסיפלורות...

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

פסיפלורה בלי פסיפלורות...

הודעהעל ידי RONIT » 01 ספטמבר 2010, 11:05

הי
יש לי שיח פסיפלורה בן שנתיים בערך צמח מאוד יפה וכבר מגיע לקומה השנייה אבל רציתי לדעת
מדוע אין פרי? כלומר יש פרח שמתייבש ונופל אבל פרי שעד כמה שאני יודעת אמור לבצבץ מתוך הפרי אין!!
מה יכולה להיות הסיבה?
:?: תודה
רונית
RONIT

Re: פסיפלורה בלי פסיפלורות...

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 01 ספטמבר 2010, 18:14

שאלתך מוכרת ונשאלה הרבה מאוד פעמים בעבר. גם התשובות מצויות בארכיונים וחיפוש לא מסובך היה מספק לך את התשובות. הנה תשובה שנתתי לפני מספר שנים ואני מעתיק אותה כאן למענך:

פרחי השעונית הנאכלת, כפי שהצמח נקרא בעברית, עקרים לגבי האבקה עצמית.
נחוצה התערבות של מאביק, או יד אדם, על-מנת להעביר גרגרי אבקה מאבקני פרח אחד לצלקת של פרח שני. אוסיף עובדה חשובה מאוד אך לא ידועה לרבים. התפתחות הפרי תלויה בכמות הזרעים הנוצרים, ומספרם של אלה תלוי בכמות גרגרי האבקה המגיעים אל הצלקת ומפרים את הביציות. אם עקב האבקה לקויה, נוצר מספר קטן של זרעים, לא יתפתח פרי כלל או לא יתפתח תוכן בתוך קליפת הפרי ויתקבל פרי חלול באופן חלקי או מלא. תוכן הפרי מיוצר לטובת הזרעים, ומיעוטם של אלה פירושו מיעוט מקביל בתוכן. בפרח השעונית יכולים להתפתח עד 350 זרעים. אם לא מופרות ל-פ-ח-ו-ת 100 ביציות, ונוצרים לכן לפחות 100 זרעים, מה שיתקבל יהיה קליפה ריקה, פחות או יותר. אם אין כלל הפריה, לא תהיה חנטה של פרי והפרח יבול. בדקי אם דבורים, שהן המאביק העיקרי של פסיפלורה, מבקרות את השיחים. אם אין דבורים, תוכלי לעזור ע"י האבקה ידנית. כדי לבצע את ההאבקה צריך ללמוד את מבנה הפרח המיוחד הזה כדי להכיר מיהם האבקנים והיכן הצלקות. לטובת העניין אני מצרף את התמונה הבאה אשר הותאמה לצרכי קוראי עברית. יש להמתין להבשלת גרגרי האבקה, עובדה המתבטאת בכך שניעור או גרוד קל בעזרת Q-tip גורם לנשירתם. אספי את גרגרי האבקה מפרח אחד ו"צבעי" בהם את הצלקת של פרח אחר. אחרי אימון תלמדי איך לעשות זאת נכון. קווי בנוסף שהדבורים תגלינה את קיומו של הצמח שלך. בהצלחה ושנה טובה.
קבצים מצורפים
0000002695.jpg
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי סאלם יוסף מוולאעי » 01 ספטמבר 2010, 23:55

ווואוווווווווו
בחלומות הכי טובים שלה היא לא חלמה לקבל תשובה כזו,חסר לי כאן אייקון מתאים להמחיש את מה שאני חושב על התשובה שנתת לה.
למדתי גם אני והפנמתי,בשנים האחרונות המון אנשים מגדלים את הפסיפלורה כחיפוי על קירות וגם כסוג של גדר חיה-מדהים מר כהן,פשוט מדהימה תשובתך ושבעתיים האיור שצירפת.
אני מודה לך בשם הגברת ובשם כל אלו שיפיקו רווח מהמידע הזה.
סאלם יוסף מוולאעי

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 02 ספטמבר 2010, 07:51

מצטרף לתודות שלך לכהן סיוון.מאחל לך ולאחרים שנה טובה.וכדי לסבר את האוזן,משהוא דומה לסיפור על השעונית=פסיפלורה.
התופעה קיימת גם בדלועיים למשל. לכל זרע שתמצא במלפפון,יש צורך הגרגיר אבקה פרטי.אם לא יופרה אחד האזורים במלפפון,ישאר במקום קטע מנוון.אלו הם המלפפונים שגדלים שלא בחממות ומופרים על ידי דבורים. מתקבלים מלפפונים לא אחידים בצורתם. לפעמים דקים באמצע ומנופחים בצדדים. זה בולא בעיקר במלפפונים וקישואים. פחות באחרים.
לצמחים אלו שני טיפוסי פרחים,זכר ונקבה.כיום מנצלים תכונה זאת גם לקבלת זרעי מכלוא. זורעי שורה של מלפפונים מטיפוס אחד ושורה מטיפוס שני.אם נשאירם כך נקבל הפריה הדדית בין שני הזנים. אבל אנו רוצים שטיפוס אחד יהיה האבא וטיפוס שני האם. יש כיום חומר ריסוס שלמעשה מסרס את השני מפרחי זכר. כך שההפריה היא רק מאבקה של טיפוס ראשון בשני הזנים. שורה ראשונה משמשת למאכל ובשניה אוספים זרעים. לא צריך כח אדם רב לביצוע. בעגבניות יצטרכו כ 10 אנשים לפחות לאותה יחדת שטח של מלפפונים שהושקע בה כח אדם של אדם אחד.שוב חג שמח ושנה טובה מיואב.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי RONIT » 02 ספטמבר 2010, 09:18

באמת ווואוו
המון תודה על התשובה הכל כך ברורה הזו
רק חייבת לציין שאת השיח הזה מבקרות המון דבורים בכל מקרה
אני בהחלט אנסה האבקה ידנית בתקווה שלא מדובר בבעיה אחרת
שוב המון תודה
ושנה טובה לך ולכל משתתפי הפורום 8-)
RONIT

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 02 ספטמבר 2010, 09:28

רונית,
אם את בטוחה בכך שדבורים מבקרות את השיח, משמע שזו אינה בעית הפריה. אנא צלמי פרח צעיר, לפני שמתחיל לנבול, מלפנים, מהצד, ומאחור. אותו דבר גם לפרח שנראה שלא הופרה ועומד לנשור. יתכן שמדובר בפגיעה של מזיק או גורם מחלה נדיר. תעזור גם תמונה כללית של השיח. ביקשתי הרבה תמונות, אבל אחרת לא נוכל לומר בודאות מה גורם את הבעיה. להזכירך, הצמח זקוק ל-7 ליטר מים ביום, כלומר שעה שלמה של טיפטוף בעזרת 3 טפטפות של 2.3ל'/ש'. אפשר להגיש את המים בשתי השקיות שבועיות, 25 ליטר בכל פעם. ודאי שהצמח אכן מקבל כמות מים זו וכמו כן אל תדשני את הצמח! דישון מוגזם בחנקן ישלח אותו לצימוח וגטטיבי מואץ במקום לפרוח ולחנוט פרי.
שנה טובה.
ש. כהן-סיון

בית לא קטן- שעוד מעט יעלם בתוך הפסיפלורה.

הודעהעל ידי סאלם יוסף מוולאעי » 03 ספטמבר 2010, 13:24

צילמתי מול השמש בלית ברירה :cry: :cry:
אבל בכל זאת רואים משהו.
קבצים מצורפים
1.jpg
סאלם יוסף מוולאעי

הודעהעל ידי סאלם יוסף מוולאעי » 03 ספטמבר 2010, 13:25

תמונה שניה
קבצים מצורפים
2.jpg
סאלם יוסף מוולאעי

הודעהעל ידי סאלם יוסף מוולאעי » 03 ספטמבר 2010, 13:26

אחרונה-בתקווה שלמישהו זה יעשה טוב ;)
קבצים מצורפים
3.jpg
סאלם יוסף מוולאעי

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 05 ספטמבר 2010, 08:21

תודה על התמונות. מראות איך צמח מגיב לתנאי מחיה הולמים. ה'אבל' היחידי הוא שפסיפלורה נאכלת שורדת תקופה לא ארוכה, בממוצע 7 שנים, שלאחריה צריך להחליפה בשתיל חדש.

שנה טובה לכולם!
ש. כהן-סיון

הבא

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים