עץ פיטנגו חולה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עץ פיטנגו חולה

הודעהעל ידי קרקול » 18 אוגוסט 2010, 08:33

שלום רב, יש לי בגינה עץ פיטנגו (שיח ) בוגר . לפני כשנה שיח שהיה צמוד לפיטנגו הלך והתייבש למרות שהשקתי וריססתי נגד מזיקים השיח (לא יודע את שמו ) הלך והתייבש היום הוא יבש לחלוטין,מת. לפני כשבועיים שמתי לב ששיח הפיטנגו מתחיל ,בדומה לשיח שצמוד אליו , להתייבש. האם זה מזיק/מחלה מדבקת ? ומה צריך לעשות ?

תודה
צבי
קרקול
 
הודעות: 2
הצטרף: 17 אוגוסט 2010, 21:00

Re: עץ פיטנגו חולה

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 18 אוגוסט 2010, 14:36

בלי תמונות ותאור טיפול(חוץ מריסוסים לא נחוצים) לא אוכל לאמר דבר. ספר גם במה ריססת ולמה.האם ריססת גם את הפיטנגו.
גרטמן יואב
 
הודעות: 12564
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: עץ פיטנגו חולה

הודעהעל ידי קרקול » 24 אוגוסט 2010, 17:04

שלום , את הפיטנגו לא ריססתי . אני אעביר תמונה בהקדם אבל המצב הולך ומחמיר , כול העלים נושרים כולל הירוקים . דיברתי עם אגרונום שהנחה אותי להשקות העץ ב- 50 ליטר פעמיים בשבוע , אני לא רואה הטבה .
קרקול
 
הודעות: 2
הצטרף: 17 אוגוסט 2010, 21:00

Re: עץ פיטנגו חולה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 24 אוגוסט 2010, 17:29

כפי שציין קודמי, ללא תמונות קשה לומר לך מה מציק לשיח הפיטנגו. פיטנגו רגיש למליחות וגם להשקיה לא סדירה. שים לב, לא רק כמויות חשובות אלא גם סדירות בתזמון ההשקיה. כאשר ההשקיה אקראית הוא נוטה להשיר את עליו, גם הירוקים. ברם, במקרה שלך אפשרות זו נראית לי קלושה כיון שאתה מציין שהשיח/עץ בוגר ואם אני מבין נכון הוא גדל אצלך לא מעט שנים. בכל זאת הייתי ממשיך עם עצתו של אותו אגרונום ואינך צריך לצפות לתוצאות מידיות בתוך מספר ימים. אם זו בעית מים, תיקון של ממש יגיע רק עם האביב הבא.

מעבר לכך, פיטנגו סובל מסדרה של מחלות פטריתיות הגורמות, בין היתר, למחלה של ריקבון השורש וצרות עוד פחות נעימות. בין גורמי המחלות ניתן למנות את פטרית האנתרקנוז, ריזוקטוניה סולני, שני מינים יחודיים לפיטנגו של פטריות סרקוספורה ופילוסטיקה ועוד. אם הפגיעה יצאה כבר משליטה אזי סוף הצמח קרוב. יתכן וזה המצב לאור הדיווח שלך על הצמח האחר שיבש ומת במקום. היית חיב להתייעץ בקשר אליו וקרוב לוודאי שהיינו אומרים לך לסלקו בהקדם מהמקום. פטריות עלולות להשאר במצב רדום תקופה ארוכה בקרקע עד שהן מוצאות פונדקאי חדש. אם נהיה אופטימיים במיוחד, נחשוב שהפגיעה עדיין אינה קריטית. אם כן, ריסוס משולב בנימגארד להדברת מזיקים שמעודדים התקפה של פתוגנים כנ"ל, יחד עם ריסוס בקוטל פטריות בעל טווח פעולה רחב, כמו תמיסות המבוססות על מלחי נחושת, עשוי להועיל לשרידות הצמח. נימגארד תוכל להשיג בכל משתלה. לגבי מלחי נחושת כתבנו עליהם הרבה פעמים כאן, גם לאחרונה. אנא בצע חיפוש ותמצא הנחיות היכן להשיג וכיצד להשתמש. אם הצמח לא ישוב לאיתנו באביב הבא לא תשאר לך ברירה אלא להרחיקו. את המקום חובה יהיה לחטא לפני כל שימוש חוזר עם צמח אחר.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 11 אורחים