עמוד 1 מתוך 1

האם לרסס גפן ?

הודעהפורסם: 12 מאי 2010, 09:49
על ידי יוסי בר צבי
בגינת ביתנו שיח גפן כבן 12 שנה, ואיתו קנינו את הבית לפני 3 שנים.
הגפן מניבה ענבים ירוקים ללא גרעינים, כנראה מסוג ג'1.
לפני שנתיים הניבה הגפן פרי טעים , סה"כ 12-13 ק"ג.
בשנה שעברה רוב החניטה נשרה והכמויות למאכל היו זעומות , אם בכלל.
הגפן זוכה למנות מים קבועות - כ-15 ליטר מידי שלושה ימים למעט בזמנים בהם יורד גשם. (כלומר היא מושקית גם רוב החורף שהרי בחורף יש בארץ כ-30 ימי גשם)
הגפן גם זוכה למנה של 4 סי.סי קונפידור בתחילת האביב.
השנה יש הרבה מאוד פרי על הגפן ואני חרד לגורלו עד הבשלתו בסוף יולי, שמא יירקב, או יאכל ע"י ציפורים או אולי מזיקים יתקפו אותו.....
אני רואה בטיולי שטח פועלים תאילנדים שמרססים גפנים מסחריות ללא הרף וחושב אולי גם גפני שלי צריכה ריסוס שכזה. היעדר תקשורת עם הפועלים מונע ממני להבין באיזה חומרים מרוססות הגפנים.
אני מצרף כמה תמונות להתרשמות וממתין למוצא פיכם המלומד.
תודה מראש, יוסי

Re: האם לרסס גפן ?

הודעהפורסם: 12 מאי 2010, 17:41
על ידי ש. כהן-סיון
ענבים מרוססים ברעלים כימיים נמכרים במחיר שווה לכל נפש בכל שוק או סופרמרקט. לא לכך נטעת גפן, אני מקווה. הענבים מגפנך יקרים פי כמה מהאשכולות המסחריים אז לפחות נסה להמנע מהרעלים האלה. כן מומלץ לאבק את הגפן בגופרית (הליוגופרית) אחת לשבוע בשעת בוקר מוקדמת כאשר הטל עדיין מתנוצץ על העלים. פעולה זו חיונית לבריאות הגפן. אבל לגפן יש עוד הרבה גורמי מחלות ומזיקים ותצטרך להתפשר בכמויות היבול. כיוס של האשכולות עוזר למנוע פגיעה של מזיקים. מעבר לכך, בקיץ הכפל את כמויות המים שציינת ופקח עין על כל דבר שלא נראה לך תקין. שאל כאן אם תופענה בעיות ספציפיות.