לפני כמה חודשים שתלתי עץ תפוז סיני שהיה מלא בפרי עם הגעתו.
העץ נמצא בשמש מלאה ולהערכתי לא סובל מחסור מים.
לימים (לפני כחודש וחצי) הפרי הבשיל והחל לנשור , אז החלטתי לקטוף אותו ולהכין ריבה.
אני בתחושה שמאז הולך העץ ודועך. הוא לא מלבלב ומוציא פריחה חדשה כשאר עצי הפרי, חלק מעליו נושרים ומראהו הכללי עגום.
אציין שלפני שלושה שבועות קיבל העץ - כשאר העצים - מנה של קומפוסט.
עצי הדר נוספים שנמצאים לידו באותם תנאי שמש , קומפוסט ומים מלבלבים ופורחים ורק הוא דועך.
אני מצרף 2 תמונות ומקווה לשמוע עצות טובות.
ומנצל ההזדמנות למידע נוסף. בגינתי סה"כ כ-15 עצי פרי , רובם הדרים , בגילאים שונים -מ-12 שנה הבוגרים ועד נטיעות אחרונות מלפני כמה חודשים של עצי הדר קנויים, להערכתי בני 2-3 שנים בזמן הקניה, כולם עם פרי שלא הוסר בזמן השתילה (אני יודע שעדיף לתת לעץ להתחזק ולהכות שורשים ללא פרי עליו אבל כאב לי הלב לקטוף את הפירות...)
ברוב העצים הפרי הבשיל ונקטף בחלוף הזמן ועכשיו העצים הצעירים כמו גם הבוגרים התחילו להוציא עלים ירוקים וניצני פריחה, חלק מהם פורחים ומקצתם אף חנטו. כל העצים קיבלו לפני כחודש מנת קומפוסט.
האם לתת עכשיו מנה של קונפידור ? מה לעשות עם עץ לימון שנשתל לפני כשנה וחצי עם פרי שהבשיל ומעולם לא הוציא עלה אחד ירוק לרפואה (גם לא מוציא עכשיו באביב הנוכחי) ובימים האחרונים החלו ניצני פריחה קטנים שלא ברור אם יתפתחו לפריחה של ממש?
שבת שלום