תמרים ותאנים שחורים

שלום לכם
אודה מאוד על אינפורמציה בנושא דלהלן.
לחם ודגנים מזיקים לי, ולכן אני אוכל במקום זה תמרים ותאנים בכמות רבה יחסית, ואני מרגיש טוב מזה.
יש לעיתים נגיעות שחורה בפירות יבשים אלו (שהופכת את הפרי למאוד בלתי טעים) - כשפותחים את התמר רואים שהוא בפנים שחור מאוד, ולפעמים גם נופלת ממנו אבקה שחורה. שמעתי שנגיעות זו היא העובש "אפלטוקסין" הידוע כעובש מזיק ואף מסוכן לשחמת וסרטן הכבד.
מפאת חומרת הענין, ומכיון שאני צורך אותם בקביעות בכמויות גדולות (כחצי ק"ג ליום), רציתי לברר האם הנגיעות השחורה הנ"ל היא אפלטוקסין? או אולי זה נגיעות אחרת המזיקה לאדם?
ובנוסף, כשיש תמר (או תאנה) נגוע בארגז התמרים, כשהוא צמוד לשאר התמרים שלידו בצפיפות, אך התמרים שלידו לא שחורים, וטעמם טוב. האם יש מקום לחשוש שהעובש המזיק עבר בכל זאת גם לתמרים שהיו דבוקים בתמר הנגוע (ועל אף שטעמם טוב)?
בתודה ובכבוד
אביב
אודה מאוד על אינפורמציה בנושא דלהלן.
לחם ודגנים מזיקים לי, ולכן אני אוכל במקום זה תמרים ותאנים בכמות רבה יחסית, ואני מרגיש טוב מזה.
יש לעיתים נגיעות שחורה בפירות יבשים אלו (שהופכת את הפרי למאוד בלתי טעים) - כשפותחים את התמר רואים שהוא בפנים שחור מאוד, ולפעמים גם נופלת ממנו אבקה שחורה. שמעתי שנגיעות זו היא העובש "אפלטוקסין" הידוע כעובש מזיק ואף מסוכן לשחמת וסרטן הכבד.
מפאת חומרת הענין, ומכיון שאני צורך אותם בקביעות בכמויות גדולות (כחצי ק"ג ליום), רציתי לברר האם הנגיעות השחורה הנ"ל היא אפלטוקסין? או אולי זה נגיעות אחרת המזיקה לאדם?
ובנוסף, כשיש תמר (או תאנה) נגוע בארגז התמרים, כשהוא צמוד לשאר התמרים שלידו בצפיפות, אך התמרים שלידו לא שחורים, וטעמם טוב. האם יש מקום לחשוש שהעובש המזיק עבר בכל זאת גם לתמרים שהיו דבוקים בתמר הנגוע (ועל אף שטעמם טוב)?
בתודה ובכבוד
אביב