קודם כל רציתי לברך אתכם על האתר האינפורמטיבי ובעיקר הפורום, שניתן לראות בו את המומחיות הרבה המופגנת ע"י העוזרים, הטעם הטוב והתשובות המפורטות שתכופות ניתנות לשואלים למיניהם.
אני מעוניין להביא את הגינה הקטנה שלי לניצול מקסימלי (במסגרת הטעם הטוב) וברצוני לא להשאיר כמעט מקום "לא מנוצל" (וכמובן שלדעתי עצי נוי זה ממש, ממש לא בא בחשבון).
בהתאם לכך, ומתוך אמונתי בגינה שמקיימת את עצמה בצורה אקולוגית וטבעית ללא שימוש בחומרי הדברה או דשנים, אני מעוניין להשתמש בעצים שאיך נאמר, "התבססו" בארץ ישראל ומתאימים יחסית לאקלים ועל כן חשופים פחות לתחלואים שונים או בעלי יכולת להתגבר עליהם באפקטיביות עם הזמן. בנוסף אני משתדל לשמור על הדינמיקה הטבעית בגינה, קן נמלים פה ושם, קצת עשבים (וודאי שכדי לחסוך במים עליי לנכש את חלקם, במיוחד הגדולים בהם, אבל משתדל להתערב כמה שפחות, ואת חלקם אני אפילו מוצא אנינים לחך ועל כן מאפשר להם לשגשג בחופשיות) ובעלי חיים שמדי פעם מתרוצצים במקום. בנוסף לכך שאשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לאסטרטגיה שלי, מאילו דברים עליי להזהר, נסיון אישי וכ'ו, הייתי רוצה לצרף כמה שאלות שהתעוררו אצלי כרגע, מתוך עיון בפורום:
1. אני מאוד רציתי לשתול עץ שסק בגינתי, ראיתי שזה עץ שמאוד מתאים לאיזור בו אני גר (הרי הגליל התחתון), הרבה מגדלים אותו ואני מאמין שרובם לא משתמשים לרוב בחומרי הדברה, הפרי יחסית בסדר, לפעמים קצת מתליע (בעיקר בסוף העונה - מאי - יוני) אך ניתן לומר שרוב העונה שלו הוא מעולה, טעים ויחסית נקי מרבב. אולם, בפורום ראיתי שנטען שזה עץ שסובל מהרבה מחלות בארץ, ועצם העובדה שהוא לא ממש נכלל ב"שבעת המינים" גרמה לי לשקול את העניין שנית. מה דעתכם?
2. אני מעוניין לייחר גפן. קראתי בפורום על אחד שגם כן רצה לעשות זאת, ונאמר לו לשאול על כך שנית בחורף להמשך הנחיות. האמירה הזאת קצת סתרה את כל מה שקראתי לפני כן על ייחור גפן (וכמעט כל עץ פרי אחר ששמעתי עליו - וכן אני יודע שגפן זה לא עץ, ניחא) שאמור להתבצע בתחילת האביב - סוף החורף, ולא בימי הגשמים - התקופה שבה הגפן בכלל התרדמת. האם תוכלו להבהיר את העניין הזה?
3. עניין הביוב. אני לא רוצה לעשות משהו שאתחרט עליו אחר כך בעוד כמה שנים ככל שזה נוגע לבעיות עם השכנים. אני גר בבניין רב קומות (אני בקומת הקרקע) וצינור הביוב מלמעלה הולך מטה עד לאחורי הגינה. עכשיו אני לא יודע איך זה ממשיך משם, האם יתכן שזה הולך לכל אורך הגינה, מתחתיה, או שסביר להניח שזה יוצא משם בצורה שמותירה את רוב הגינה חופשייה מביוב? ובכלל, מדוע נמנעים כ"כ מלשתול עצים סמוך לביוב, בהנחה ואינם פיקוסים אשר ידועים ביכולתם לחדור את חומותיו, האם יש סכנה בצריכת פירות שניזונו ממי ביוב? (כלומר, האם העץ הוא לא "בררן גדול" ועל כן שואב את הכל מהביוב - כולל החיידקים הצואתיים הפתוגניים ושאר מרעין בישין) אילו עצים כדאי בכל זאת לשתול באיזור אחורי הגינה שידוע כי לא יעשו בעיות למרות הסמיכות לקו הביוב? האם שיח הרימון עשוי להתאים לתפקיד הזה?
זהו לבינתיים, אני אודה לכם מאוד על כל התייחסות
