עמוד 1 מתוך 1

עצי פרי בנגב

הודעהפורסם: 28 נובמבר 2009, 17:15
על ידי raz
שלום רב,
אני ושותפי מעוניינים להקים חווה תיירותית הכוללת גם קטיף.
אנו גרים בבאר שבע, אך יכולים לנדוד בכל רחבי הנגב לשם הקמתה, כך שהמיקום הגיאוגרפי יחסית גמיש.
אילו גידולים תיירותיים נוכל לגדל כך שפוטנציאל ההצלחה שלהם יהיה גבוה?
אנחנו חשבנו על תפוחי עץ לשם ייצור סיידר. האם ניתקל בבעיה?
כמו כן, מה לגבי גידול ענבים / תותים / פירות הדר / פטל וכו'..?
איזה מיקום בנגב יהיה אידיאלי לגידולים?

תודה,
גיא ורז

Re: עצי פרי בנגב

הודעהפורסם: 29 נובמבר 2009, 07:52
על ידי גרטמן יואב
נתחיל בבוקר טוב ויופי של רעיון. אבל מיד עלי לצנן מעט את ההתלהבות.
אילו היה הדבר כל כך פשוט,הרי שהיה מזמן קיים בשדה בוקר למשל,או רביבים או ישובים נוספים.
לענין ,מציע להתיעץ עם הנוגעים בדבר בקריה החקלאית בבית דגן.וסקירה קטנה על דברים שכבר מגדלים בנגב:גםנים וזיתים,יש כבר הרבה בנגב. בצפון הנגב,יש מטעי הדרים ומבדילים בין החלקות ,מיני קקטוסים למאכל.ליד דימונה יש חווה של קקטוסי מאכל שונים. המפעילים זנחו אותה לפחות חלקית. הם הקימו מסעדה קטנה עם מטעמעי הקקטוס. ייצרו מוצרים שונים:סחוג מקקטוסים,ריבות ותרכיזים.האליה בקוץ היו המים. מסתבר שקקטוס מסחרי לגידול בנגב זקוק לתוספות מים די רציניות.הם יכולים להיות מליחים במידת מה אבל גם באלו היה מחסור.אז רק שימו הערותי אלו לפניכם בגשתכם לנסות ולהקים משהוא בנגב המבוסס על סיידר. ד"א גם אפרסקים ו פיסטוקים נגדלים בנגב.