עמוד 1 מתוך 1
סנטה רוזה

פורסם:
22 נובמבר 2009, 00:25
על ידי רונית
למכרה שלי יש עץ שזיף סנטה רוזה. היא הציעה לי לקבל ממנה ייחור ולהשריש אותו. אשמח אם תתנו לי עצות עד כמה זה מעשי ומה לעשות כדי להצליח בקליטה. תודה מראש. דרך אגב שתינו מצפון לירושלים כך שכבר עכשיו קר אצלינו.
Re: סנטה רוזה

פורסם:
22 נובמבר 2009, 06:26
על ידי ש. כהן-סיון
תיאורטית, האפשרות קיימת אך סיכויי ההצלחה זעירים. את בני משפחת הורדניים, והשזיף היפני בכללם, מרבים בדרך של הרכבה על כנות המוכנות מזריעים. הדבר דורש מומחיות וזמן, ואיני ממליץ לך להתעסק בזה. גידול ע"י הכנת ייחורים הוא בעל סיכויים קטנים מאוד להצלחה. אם את מתעקשת ארשום לך כאן דרך לנסות לעשות זאת, אך עדיף לך אלף מונים לרכוש שתיל מוכן במשתלה קרובה. חבל על זמנך ועל עוגמת הנפש. כאמור, סיכויי ההצלחה לא משהו.
Re: סנטה רוזה

פורסם:
23 נובמבר 2009, 16:34
על ידי רונית
מקובלת עלי דעתך. רק הבעיה היא שכשקניתי במשתלה סנטה רוזה הטעם בין מה שאני זוכרת לבין המציאות היה מקרי בהחלט. לכן אשמח לנסות לגדל מעץ שטעם פירותיו ידוע לי. תודה
Re: סנטה רוזה

פורסם:
23 נובמבר 2009, 22:24
על ידי ש. כהן-סיון
איני מטיל ספק בתחושותיך, אבל צריך גם לקחת בחשבון שאנחנו נוטים לצבוע את הזיכרונות בוורוד. לא ידוע לי על תתי-זן של סנטה רוזה. אם מכרו לך את הזן הזה, לא היית צריכה לחוש בהבדל של ממש. אחרת לא היתה שום משמעות לציון זן זה או אחר בעת שיווקם למאכל. אבל, יתכן שמכרו לך משהו אחר, אני רוצה להאמין שזה היה בתום לב אם אומנם היה. על כל פנים, פתוחה בפניך גם הדרך של הכנת שתילים מורכבים אם זה כה חשוב לך. יש מומחים שיעשו זאת עבורך תמורת תשלום. התהליך יקר למדי ולא הייתי נכנס אליו אלא אם כן עז רצונך להשיג בדיוק את "אותו הדבר".