עמוד 1 מתוך 1

עץ רימון

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2009, 14:37
על ידי sharon
שלום. לפני שנתיים בערך קניתי אצלכם עץ רימון, אז אמרו לי שיש זן שהוא בצבע אדום חזק וטעם חמצמץ יותר, והשני הוא יותר ורוד עם טעם יותר מתוק. נדמה לי שבחרתי ביותר מתוק. לא בטוח. בכל אופן השנה היתה השנה הראשונה שהעץ נתן פרי, והרימונים היו בצבע לבן, וגם הגרגירים די חסרי צבע ובעיקר חסרי טעם ויבשים למדי. האם זהו זן שלישי שלא הכרתי או שהעץ לא טופל כראוי ? תודה.

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2009, 08:46
על ידי גרטמן יואב
התשובה הסופית היא כפי הנראה הנכונה. אפשר סקטתם את הרימונים מוקדם מידי.אבל בלי שנדע איך טופל העץ,לא נוכל לעזור יותר. :mrgreen:

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2009, 09:07
על ידי sharon
האם יכול להיות שעטפנו את הפרי בשקיות נייר מוקדם מידי?
האם צבע הגרגירים אמור להיות לבן ? או שזה מראה על בעיה ?
לא נראה לי שזו בעיה של מים כי העץ עצמו נראה יפה מאוד. כמה מים הוא אמור לקבל ?

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2009, 22:20
על ידי ש. כהן-סיון
לגבי איכות וצבע הגרגרים, זו קרוב לודאי תוצאה של פגיעת פטריה ששמה הוא Aspergillus castaneus. יתכן שכיוס מוקדם מדי יצר תנאים לשיגשוג הפטריה. בעונה הבאה המתינו עם הכיוס עד שהפירות יגיעו לגודל של כדור טניס. אפשרות אחרת היא לצבוע את הפירות בצבע סיד לבן. לחזור על הצביעה במידת הצורך ככל שהפרי גדל. אומנם טיפול זה נועד במיוחד להגנה ממכות שמש, ובעקבותיהן גם להגברת הסיכוי לביקוע קליפת הפרי, אך הצבע הלבן עוזר גם להטעות את כחליל הרימון, פרפר המטיל את ביציו על קליפת הפרי ובעיקר בגביע הפריחה (ה"כתר" שבקדמת הפרי). אפשר גם לשלב צביעה וכיוס מאוחר יותר כאשר הפירות התקדמו לקראת הבשלה.
סיבה נוספת אפשרית לאיכות הירודה היא גיל השיח. אומנם רימון מתחיל להניב לפעמים גם שנה לאחר השתילה, אך עד לגיל 3 הפירות יהיו מועטים ופחות ראויים לאכילה.

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2009, 09:08
על ידי sharon
תודה רבה לך על התשובה היעילה