על ידי ש. כהן-סיון » 11 נובמבר 2009, 22:20
לגבי איכות וצבע הגרגרים, זו קרוב לודאי תוצאה של פגיעת פטריה ששמה הוא Aspergillus castaneus. יתכן שכיוס מוקדם מדי יצר תנאים לשיגשוג הפטריה. בעונה הבאה המתינו עם הכיוס עד שהפירות יגיעו לגודל של כדור טניס. אפשרות אחרת היא לצבוע את הפירות בצבע סיד לבן. לחזור על הצביעה במידת הצורך ככל שהפרי גדל. אומנם טיפול זה נועד במיוחד להגנה ממכות שמש, ובעקבותיהן גם להגברת הסיכוי לביקוע קליפת הפרי, אך הצבע הלבן עוזר גם להטעות את כחליל הרימון, פרפר המטיל את ביציו על קליפת הפרי ובעיקר בגביע הפריחה (ה"כתר" שבקדמת הפרי). אפשר גם לשלב צביעה וכיוס מאוחר יותר כאשר הפירות התקדמו לקראת הבשלה.
סיבה נוספת אפשרית לאיכות הירודה היא גיל השיח. אומנם רימון מתחיל להניב לפעמים גם שנה לאחר השתילה, אך עד לגיל 3 הפירות יהיו מועטים ופחות ראויים לאכילה.