מה קורה לאבוקדו שלי

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

מה קורה לאבוקדו שלי

הודעהעל ידי ציפי » 14 אוקטובר 2009, 07:46

בוקר טוב
המדובר בעץ אבוקדו בן6 מזן האס אשר מקבל 100 ל' בשבוע והתחיל להתייבש לפני מספר שבועות כאשר ההתייבשות החלה מראש העץ ומתפשטת למטה.
הגדלתי את כמות המיים אך היובש ממשיך להתפשט בצורה קבועה מלמעלה למטה , החלק התחתון של העץ נראה בריא לחלוטין עליו ירוקים ורעננים והעליון יבש כך שענפיו החלו להישבר
מה עושים? מה זה הדבר הזה?
תודה
ציפי

Re: מה קורה לאבוקדו שלי

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 14 אוקטובר 2009, 08:38

קוראים את כל מה שכתבנו על השקיית אבוקדו. גם בפורום החדש וגם בפורום הארכיוני. עץ בגיל 6 צריך לקבל כ 100 ליטר ביום ולא בשבוע. מה שתעשה בנידון זה ענינך. אבל בינתים סלק החלק היבש עד מתחת לסופו. קרי חדור קצת בהסרה לתוך החלק הירוק. אבוקדו הוא צרכן המים הגדול ביותר בין עצי הפרי.שמגודלים בארץ.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי ציפי » 14 אוקטובר 2009, 08:50

כמה מיים צריך בשביל לשמר את העץ עד יעבור זעם (מיים....)
ציפי

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 15 אוקטובר 2009, 05:19

נכון הוא כי בגידול מסחרי עץ אבוקדו מקבל עד 200ל' ליום(!). ברם, אין כל הכרח להשקות בכמויות כאלו בגינון הביתי. תקבלי פחות פרי אם תגישי פחות מים, אבל עדיין כמות מספקת בהחלט לשימוש עצמי. כמות של 250 ליטר בשבוע, מחולקים לשלוש הגשות, יש בה די לשמור על עץ בריא, אם-כי מניב פחות.

מעבר לשאלת המים, הבעיה אותה את מתארת מעידה על מחלה כלשהי, אולי לא פשוטה, אבל לא ניתן לומר מה תקף אותו על סמך תאורך המילולי. אנחנו זקוקים לתמונות ברורות אלו: תמונת העץ כולו, תמונת הצמרת המתיבשת, תמונה של עלה פגוע מאזור הצמרת (לא כזה שכבר התיבש לחלוטין), ותמונה של ענף יבש. כמו כן, צייני בבקשה אם העלים שהתיבשו על הצמרת נשרו לארץ, או שמא הם נותרים תלויים על הזמורות/ענפים. נסי לצרף תמונות חדות כאלו ואנו מצידנו ננסה לעזור לך. אומנם יתכן בהחלט שמחסור במים החליש את העץ, דבר שגרם להיותו קל לתקיפה על ידי גורמי מחלות, אך מים (או מחסור בהם) אינן חזות הכל. עצים, כמונו, נתקפים במחלות שונות וכפי שמים לא מרפאים מחלות בבני אדם (למרות דברי ההבל של הומאופתים מסוימים), כך מים בלבד לא ירפאו את העץ שלך.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי zipii » 16 אוקטובר 2009, 08:25

העלים נשארים תלויים על העץ זמן מה
zipii

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 16 אוקטובר 2009, 09:01

ובכל זאת בלי תמונות לא נוכל לברר ולו בהשערה מה קורה לעץ.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי zipii » 16 אוקטובר 2009, 14:33

zipii

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 17 אוקטובר 2009, 18:37

ראיתי את התמונה הבודדת. לצערי, לא קראת בעיון, או לא שמת לב לבקשתי. ביקשתי מספר תמונות שונות ובלעדיהן לא אוכל לומר לך בביטחון במה המדובר. אנא צרפי את יתר התמונות, וכמו כן צייני (עד כמה שידוע לך) אם העלים החומים/יבשים נותרים תלויים על העץ שבועות וחודשים, או שמא הם נושרים זמן קצר (בתוך ימים) לאחר מותם. לפרטים אלה חשיבות רבה באיתור הגורם ובהצעת טיפול לעץ. על סמך התמונה החלקית של מצב העץ יתכן שהוא נפגע במחלת הדוררת הנגרמת על ידי פטריה שוכנת קרקע ששמה הוא Verticillium albo-atrum. המחלה ידועה גם בכינויה 'קמילת הוורטיסיליום'. ברוב המקרים הפגיעה של הפטריה הזו מתבטאת תחילה במות ענף מסוים, באגף אחד של העץ. רק לעיתים רחוקות הפגיעה מתפשטת מיד לכל הכיוונים. בחני את העץ שלך וראי אם כל העלים והענפונים היבשים הם מאגף אחד של העיץ או שמא הם פזורים אקראית בכל הכיוונים. השלימי בבקשה את הפרטים המבוקשים ואנחנו מצידנו נשלים את ההסבר למהות הפגיעה ודרכי הטיפול.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי ציפי » 18 אוקטובר 2009, 16:30

תודה על העזרה אני מנסה להעלות תמונות ללא הצלחה ניסתי להסתכל בשאלות ותשובות ועדיין לא הבנתי אפשר לקבל פה הסבר קצר
לעניין העץ היובש לא התרכז במקטע אחד של העץ אלה היה מפוזר כאשר ההתפשטות היתה מצמרת העץ למטטה בכיוונים שונים והעעלים נשארו תלויים על העץ למשך תקופה של מס' ימים
ושוב תודה על ההסברים והסובלנות.
ציפי

הודעהעל ידי zipii » 18 אוקטובר 2009, 18:59

האם יש מצב שרכשתי את העץ כך ?כיוון כאשר רכשתי אותו הוא היה גזום כולו כמעט ללא עלים ?
zipii

הבא

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים