שאלה חשובה בקשר לעצי מנגו..!!

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

Re: שאלה חשובה בקשר לעצי מנגו..!!

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 01 יוני 2015, 06:09

יכולות להיות סיבות שונות: החל בפגיעת בעל חיים גדול,עבור למזיק שחדר לגזע ובקום החדירה נוצר ריקבון שגרם לתופעה, פצע מיכני מכלי עבודה במטע שהתרחב וגם מחלות.
כך שמריחה במשחת פצעים של עצים עשויה להבטיח יותר את בריאות העץ.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי דבורי » 08 יוני 2015, 08:25

יש לי דרך לבדוק אחרי שבועיים אם העצים בכלל בחיים או שמא אני מבזבז את הזמן על הטיפול בהם מסביב לשעון... (להשקות 50 ליטר ביום זה לא לוקח דקה ולא שתייפ:))
דבורי

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 08 יוני 2015, 08:59

לא צריך להיכנס לפאניקה. לו העצים כבר מתו, לא היית רואה עלה ירוק אחד עליהם. לגבי הגזע, אני לא חותם על כל רשימת המפגעים שהוצעה לך. המקור היותר סביר למופע זה הוא מיקום העצים בתוך הדשא. אין שטות גדולה יותר הרווחת בין החובבים אוהבי האסטתיקה מאשר למקם עצים בתוך דשא, ובפרט עצי פרי. הסיבה לכך היא הרטבת הגזע בעת השקיה עם מתזים או ממטרות, אלא אם כן דואגים למקם את המתזים כך שהם יתיזו את המים מן העץ והלאה, ולא על העץ עצמו. גזע רטוב הוא מתכון טוב להתישבות פטריות שונות, והנזק לא מאחר להגיע. נראה לי שאצלך המצב עדיין לא הגיע לדרגת חומרה כזו שסופם של העצים מובטח. הרחק מים מהגזעים. עם מברשת סיוד הברש את הגזעים בתמיסה שתכין מקוסייד ברמה של 5% (50 גרם לליטר). אל תמרח את הגזעים במשחת עצים על כל שיטחם. היעוד של המשחה הוא לפצעים פתוחים, כמו חיתוכי גיזום. המשחה אוטמת, בין היתר, את פתחי הכניסה במקום הפצע/חתך ומונעת באופן זה מכניסתם של גורמי מחלות למערכת ההולכה של העץ. אם תמרח את כל משטח הגזע אתה עלול לחנוק את הקליפה ולגרום להיווצרות ריקבון. תסתפק בתמיסה וחזור על הטיפול עוד פעמיים בהפרש של שבועיים בין כל הברשה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי דבורי » 09 יוני 2015, 08:58

תודה רבה רבה לכולכלם... יבוצע...
דבורי

הקודם

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים