יש לי בוסתן ענבים,כ-10זני מאכל,בחלקם כהים ובחלקם לבנים.כמדי שנה אני מגפר את השיחים בגפרית,וזאת כאשר
אני מבחין בקמחון.שמתי לב ששיח אחד מהזנים הלבנים אשר ענביו מבשילים ראשונים,ושהוא כבר עשיר באשכולות.נפגע בקימחון , גיפרתי פעמיים בהפרש שבוע את כל שיחי הענבים. התוצאה הייתה קטלנית העלים וכל האשכולות נשרפו
תוך שבועים,לעומת זה הענבים הכהים לא נפגעו. שאלותי :
1 מה המינון של הגפרית?
2האם יש חומר יותר עדין?
3איך אפשר בעת הגיפור להמנע מפגיעה באשכולות,או שיש צורך לגפר גם אותם ?.