עץ מנגו חולה במצב קשה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עץ מנגו חולה במצב קשה

הודעהעל ידי afuna » 27 אוגוסט 2013, 15:18

שלום,
עץ המנגו שלנו נמצא אצלנו כבר 4 שנים.
בשנה הראשונה הוא נתן 2 מנגו, בשנה אחריה 5 ובשנה השלישית כ- 20. כולם אגב מדהימים בגודל ובטעם.
השנה לא היתה היתה פריחה וכמובן שגם אין פרי.
העץ השיר הרבה עלים בתחילת הקיץ. עכשיו קצב הנשירה פחת אבל אין עלים חדשים.
אפשר לראות תמונות של העלים, של הגזע, של הענפים בלינק:
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

האם אפשר לעזור לו?

תודה,
דפנה.
afuna

Re: עץ מנגו חולה במצב קשה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 27 אוגוסט 2013, 23:10

העץ שלך נפגע על ידי גורם מחלה חדשה יחסית אשר לא זוהה עדיין. חושדים בפגיעה פטרייתית הגורמת לריקבון השורשים, ובהמשך לסדקים ובקיעים בקליפת הגזע דבר שהורס את מערכת ההובלה של חומרי ההזנה בשכבת הקמביום הנמצאת מיד מתחת לקליפה. בדרך כלל העץ דועך אל מותו בקצב מהיר, אך כאמור מעט ידוע עדיין על המחלה. מצאתי במספר מקורות מתת היבשת ההודית, שם זהו גידול חשוב במיוחד, המלצה לטיפול באמצעות תמיסות של מלחי נחושת, בפרט נחושת אוקסיכלורית, אבל כל תרכובת אחרת של נחושת תתאים. השמות המסחריים הנפוצים הם מרק בורדו, בורדזול, קוסייד, וקופרוקס. ניתן להשיגם בחנויות המיועדות לחקלאים, והם לא רעילים במובן הרגיל. אלה מלחים אנאורגניים. ההמלצות הן לריסוס בתמיסה של 0.3% (3 גרם בליטר). כמו כן מומלץ להמיס 0.5 ק"ג נחושת גופרתי בדלי מים ולהשקות בו את הגומה שמסביב לגזע. כדאי קודם לתת השקיה הגונה להרטבת הקרקע.

אחרי שרשמתי לך את המתכונים עליהם נטען שהם יעילים במידה טובה להדברת המחלה, אני מוסיף את דעתי כי ספק אם יש במתכון הזה ממש, בפרט ההמלצה על הגמעת גופרת הנחושת. אלו נראים לי יותר כיריה באפלה, לאחר ייאוש ובתקווה שזה יעזור. ברם, מאחר שאין דבר אחר לעשותו, אם את רוצה לנסות את השיטה אין בכך שום פסול. אולי, מי יודע, גם אצלך זה יעזור.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי afuna » 28 אוגוסט 2013, 10:58

תודה על התשובה.
מהם הסימנים של המחלה (החדשה)?
האם זה ישפיע על עצים אחרים בחצר?
afuna

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 28 אוגוסט 2013, 14:28

הסימנים הם אלה שדיווחת עליהם, ונראים בתמונותיך. בפרט, גזע שקליפתו מבוקעת/סדוקה, בעיקר סדקי אורך, נשירה מוגברת של עלווה, עקה שמונעת מהעץ לפרוח ולתת פרי. כאמור, על-פי התאורים שקראתי ברשת זו מחלה קשה הנגמרת לא טוב. לא ברור לי אם יש עצים המצליחים לשרוד את המחלה בכוחות עצמם. לגבי הטיפול שרשמתי לך, הכותבים (מגדלים ומדריכים מקצועיים בארצותיהם) הם מציינים שאחוזי ההצלחה טובים. אני מכיר היטב את מלחי הנחושת כנשק מצוין נגד מחלות פטריתיות שונות, והמלצתי כאן לא אחת על שימוש בהם במקרים רבים. מה שעורר את חשדי היתה המעין טענה כי הגמעת יוני נחושת בקרקע יעילה כנגד תופעות של ריקבון השורש. מניסיוני, לא מצאתי לכך כל בסיס במציאות. בכל זאת, בלית ברירה, נסי את הטיפול המוצע והלוואי ואתבדה. עדכני אותנו כאן באשר לתוצאות בעוד מספר חודשים.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי amirai » 26 יולי 2018, 17:22

מה שם המחלה?
amirai

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים