גיזום עץ זית

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

גיזום עץ זית

הודעהעל ידי יהודית א » 04 נובמבר 2014, 13:02

זית מנוסר.jpg
שלום למומחים,
ברחוב בו אני גרה ברמת גן נטועים עצי זית בני למעלה מ-80 שנה. אתמול באו פועלי העיריה וניסרו את אחד העצים, הורידו את הבדים הגדולים והצמרת והותירו גזע ערום. ראו התמונות.
מנהל הגיזום אמר שהעץ היה רקוב, אבל אפשר לראות בגדמים ובגזם שכל החתכים בריאים לגמרי.
הוא אמר לא לדאוג, העץ יצמח שוב תוך שנה שנתיים.
אני מניחה שאיזה דייר התלונן שהעץ "מפריע" לו.
מה דעתכם על ה"גיזום"?

עוד תמונות:
http://tyingstrings.blogspot.co.il/2014 ... -post.html
יהודית א

Re: גיזום עץ זית

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 04 נובמבר 2014, 15:32

עד כמה שניתן לשפוט מהתמונות, לא היתה הצדקה ל״גילוח״ המוגזם של העץ. הזית הוא עץ עמיד מאוד ולא בקלות הוא נתקף במחלות ריקבון. על כל פנים, איני רואה לכך סימן. זו ככל הנראה טיפשות מקובלת של מחלקת הגינון של העיריה, כל עיריה, השולחת קבלני משנה המתאימים יותר לתואר נגרים, או סתם מפעילי משור, מאשר גננים. כמו כן, לא מן הנמנע שיד אחד השכנים בדבר. דבר דומה קורה בשכונתי עם עצים אחרים (בוהיניה) שהעיריה שתלה ומאז מקפידה להתעלל בהם מדי שנה באופן שאת חווית עם הזית. אינסוף קריאות ותלונות לא עזרו, כי בבוא העונה הבאה שוב מופיעים אותם ״קבלנים-נגרים״ אשר צריכים כנראה להוכיח את נחיצותם בגזם המיותר שהם מייצרים. נראה שזו מכת מדינה ורק התערבות של גורם בעל השפעה כלל-ארצית אולי תסלק את המארה הזו.
למרות הספק שיש לי בסיכויי ההשפעה, אני ממליץ לך לכתוב מכתב חריף לראש העיר שלך.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יהודית א » 05 נובמבר 2014, 05:42

אני מתכוונת לכתוב לראש העיר ואפרסם גם בפייסבוק. למי עוד אפשר לפנות?
מה הסיכויים של העץ הזה?
יהודית א

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 05 נובמבר 2014, 14:15

די באלה שהזכרת. כפי שכתבתי לך, העץ עמיד והסיכויים טובים שהוא יתאושש. ברם, אם לא יהיו ניצנים חדשים באביב, ואני לא סבור שזה יהיה המקרה, אזי יתברר כי הפגיעה היתה מעבר ליכולות העץ לשקם את עצמו. באביב, נקווה, הוא ישוב בחזרה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי דניאל » 09 נובמבר 2014, 14:36

כפי שאומר כהן-סיון, וַנְדָלִיּוּת עֲלוּבָה זו בְּנִסּוּר עֲצֵי-רְחוֹב חַיִּים הִיא מַכַּת מְדִינָה.
אני גר בחיפה ובעיר זו גִּזּוּם עֲצֵי הָרְחוֹב מָסוּר בִּידֵי קַּבְּלָנִים עֲרֵלֵי-לֵב, ואין איש שם לבו לעבודתם, אלא כשמגיע זמן התשלום, וגם אז אין טיב עבודתם נבחן באמות מדה גנניות.
השנה (2014), בסוף הקיץ, נִסְּרוּ בּוּרִים אֵלּוּ אֶת עַנְפֵי הָעֵצִים בשדרה לארך הרחוב בו אני גר, נסור חריף ביותר ולְלֹא כָּל צֹרֶךְ, סתם להפגין. זמן הגזום היה הכי פחות מתאים - לִפְנֵי רֶדֶת מוּעֲקַת הַקַּיִץ (שהשנה היתה כבדה) ולפני בא החרף. יְדוּעַ-אַכְזָבָה משנים קודמות, לא טרחתי לכתב לראש העיריה יונה יהב, משום שכאשר כתבתי לו בענין זה בדיוק לפני שנים אחדות, ענתה לי בשמו אֵיזוֹ אַחַת בְּשֵׁם מָרִיָה, וטענה "שֶׁלֹּא מָצְאָה עִילָה בַּחֹק לְשַׁנּוֹת נֹהַל זֶה". היא חתמה כעו"ד במשרד ראש העיריה.
היא לא מצאה. חפשה-חפשה ולא מצאה.
אֲחוּז-גֹּעַל וִתַּרְתִּי עַל הַהֶמְשֵׁךְ. איני יודע אם יהב רוצה להמשיך לעוד קדנציה כראש עיריה. אם כן - הוא ירה לעצמו ברגל.
דניאל

הודעהעל ידי יהודית א » 10 נובמבר 2014, 08:31

תודה לשניכם, כל כך מצער ומרתיח אותי לעבור ליד הזית הזה. היום אני שולחת את המכתבים עם תמונות.
יהודית א

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 10 נובמבר 2014, 09:10

אני וצוות המשתלה מסכימים לדעתכם זאת. נשתדל לפרסם מחדל זה גם לאחרים.גזמי העיריות עושים זאת בצורה שפוגעת בעצים,יותר מאשר עוזרת למנוע פגעי עצים.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי דניאל » 10 נובמבר 2014, 09:42

וַהֲרֵי שׁוּרָה הַלְּקוּחָה מה"אינטרנציונל" (בתרגום אברהם שלונסקי):
"אֵין רָב רִיבֵנוּ וּמוֹשִׁיעַ/ לֹא אֵל, לֹא מֶלֶךְ, לֹא גִּבּוֹר!/ בִּזְרוֹעַ נְטוּיָה נַבְקִיעַ/ אֲנַחְנוּ דֶּרֶךְ אֶל הָאוֹר!"
עצלות-מוחין של פקידי עיריה בחיפה ושאר חַסָּמִים פורמליסטיים אינם תרוץ להשלים עם נבזות על חשבון הצבור. לשם זה בדיוק קַיָּם ראש עיריה, שסמכותו לִשְׁבֹּר חסמים מְעֻגֶּנֶת בַּחֹק. אם אין זה מרצונו או מענינו (ענין במובן אינטרס), יפנה מקומו ותנתן ההזדמנות לצעיר וכשיר ממנו. יש בגמרא אמרה "לָא עַכְבְּרָא גַנְבָא - חוֹרָא גַנְבָא" ומשמעו מי שאחראי לגנבה (חסר תפקוד) אינו העכבר (מנסרי העצים או חסר הידיעה של ראש העיריה, במקרה הזה) אלא מי שֶׁמְּמֻנֶּה עֲלֵיהֶם וּמַתִּיר להם, בעצלותו או מסבות השמורות עמו, לחבל ברכוש הכלל (הֱוֶה אוֹמֵר, בַּעַל הַסַּמְכוּת, ראש העיריה).
דניאל

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים