שלום לכולם.
את ביתי מקיפים עצים רבים. רובם צעירים מאוד (נשתלו לפני חודש) וכמה כבר בני 5 שנים.
אני כותב כדי לקבל ייעוץ לגבי השקייה ודישון. נתחיל בכך שהאדמה שלנו גרועה מאוד. אדמה אפורה (המון גיר) ומכילה גם קצת פסולת בניין. האקלים חם מאוד (אני גר בעמק בית שאן) טמפרטורה בקיץ של 40 מעלות ויותר. בחורף עשויות להיות קרות בודדות. לקחתי סיכון גדול ושתלתי עצים רבים שאני יודע (!) שלא מאוד מתאימים לתנאים שלי. (מאחר שאני וכל משפחתי טבעוניים, מאוד מאוד חשובה ואף קריטית לנו, הצלחת העצים). אני משקה בטפטוף, כשמחשב השקיה פותח את המים למשך חצי שעה פעם ביום. מיד אפרט כמה מים מקבל כל שתיל. בנוסף, בשתילת שלושת העצים האחרונים, נפל לי האסימון והכנתי להם בור ענק. בור ממש ענק. בור שמכיל יותר מ300 ליטר אדמה, ואת הבור מילאתי ב150 ליטר אדמת עציצים )שישה שקים) ואת כל השאר באדמת חמרה, ואדמה אדומה. לצערי לא חשבתי לעשות זאת לרוב השתילים אלא רק לשלושה האחרונים.
להלן הרשימה:
פומלית - בת 5 - מקבלת 25 ליטר מים כל יום.
רימון - בן 5 - מקבל 14 ליטר מים כל יום.
זית - בן 6 - לא מקבל מים.
מנגו - בן 1 - מקבל 8 ליטר מים כל יום.
שקד - בן 1 - מקבל 5 ליטר מים כל יום.
אפרסמון - בן חודש - מקבל 14 ליטר מים כל יום. נשתל בבור ענק עם 300 ליטר אדמה מעולה
אבוקדו - בן חצי שנה - מקבל 6 ליטר מים כל יום.
ליצ׳י - בן חודש - מקבל 13 ליטר מים כל יום. נשתל בבור ענק עם 300 ליטר אדמה מעולה
אנונה - בת חצי שנה - מקבלת 5 ליטר מים כל יום.
קרמבולה - בת חצי שנה - מקבלת 6 ליטר מים כל יום.
קפה (אכן, אכן) - בן חודש - מקבל 8 ליטר מים כל יום. נשתל בבור ענק עם 300 ליטר אדמה מעולה.
אלה העצים, אשמח לשמוע אם כמות המים מתאימה לכל אחד מהם.
לגבי דישון:
הפומלית הרימון והזית, במצב מצויין ואני לא חושב שחייבים לדשן (הם גם מתאימים לאדמה ולאקלים), אבל את כל הצעירים, אני רוצה לדשן. בייחוד את האבוקדו האנונה המנגו ובראש וברשונה את הקרמבולה, שנראת הכי רע מכולם. כל העלים שלה בגוון צהוב, והיא לא גדלה. גם האבוקדו לא במצב מזהיר. כל הקצוות של העלים שלו, שרופים ולפני חודשיים הוא ממש הפיל את כל העלים ורק עכשיו הוא מתחדש. לגבי הליצ׳י האפרסמון והקפה, אני גם רוצה לדשן, אבל זה טיפה שונה כי להם תהיה אדמה נפלאה למשך שנתיים שלוש. חשבתי (בעזרת הגיון בלבד) לדשן ברעל שנקרא 20 20 20 ולא לאכול מהפירות (כל עוד אני מדשן). בעזרת הדשן, להקפיץ את העצים ולעזור להם להתגבר על התנאים הלא נפלאים. רק לאחר כמה שנים, כשהם יהיו חזקים, להפסיק לדשן, ולהתחיל לאכול מהפרי. האם ההגיון שלי עובד נכון? אם כן, איך מדשנים, וכמה? אני רוצה להדגיש שוב, שמטרת הדישון, היא לא להשיג פירות גדולים יותר, אלה כדי להגדיל את העץ.
שאלה אחרונה ספציפית לקפה:
מאחר שהאקלים אצלנו מאוד לא לח, התקנתי מעל השתיל מתז רסס שמרטיב את העלווה 3 פעמים ביום למשך דקה. האם זה יכול לפגוע בשתיל?
תודה ענקית לכל מי שיעזור לי.
מחכה לתשובותכם וסליחה על אורך ההודעה. מצרף תמונות של העצים.
נ.ב. אני פחות מודאג מבזבוז המים, כי כל ביתי צורך מים ממי גשמים שאנו אוספים מהגג, לכן אני מרשה לעצמי להשקות כמה שצריך, ואפילו יותר.