לעץ מספר חסרונות ומספר יתרונות, כולם משמעותיים

בסתיו בשלכת ובפריחה באביב הוא מקסים, עשיר ומלא צבע. החסרון הוא שכעומס הפריחה כך עומס הפרי, והתוצאה היא שהרבה מהפירות המתקבלים קטנים מאד ולא ממש מגיעים להבשלה (הגרגרים בהם נשארים קטנים, מעט ציפה והרבה גרעינים קשים). חיסרון נוסף - הקליפה רכה יחסית, כל פגיעה קלה גורמת מיד להתרככות ורקבון של הפרי כולו והפירות נוטים להתפוצץ. ואחרון גודל, טעם וצבע הגרעינים אינה אחידה, לפעמים אפילו בתוך אותו פרי.
הפירות נהיו אכילים לפני כשבועיים ובשבוע האחרון (תחילת ספטמבר) הם בשיאם.
היום העץ בעל 3 ענפים מרכזיים, עולים לגובה של כשני מטר ויותר. העץ מקבל כ-70 ליטר בשבוע (בשתי השקיות), דשן אוסמוקוט בשחרור איטי + קומפוסט באביב ובסתיו. לפני כשבוע הוספתי גם סקווסטרין 138 (לכל זני הרימונים בחצר) בגלל כלורוזה חזקה בעלים הצעירים שממש גרמה להתנוונות ענפים. עוד לא רואה תגובה לטיפול. בתחילת ההבשלה ניסיתי לדלל חלק מהפירות, אולי לא מספיק.
הייתי שמחה אם מישהו יכול על-סמך הפרטים הנ"ל לעזור לנו לזהות באיזה זן מדובר.
ושאלה נוספת - האם ישנם טיפולים שיכולים לצמצם את החסרונות שפורטו לעיל?