שלום,
בגינתי (האורגנית!) עץ תפוזים, ליצ'י, נקטרינה, פומלה, לימון ומיכל. עצי התפוז, הפומלה והליצ'י מניבים כמויות אדירות של פרי מצויין. הנקטרינה צעירה אך גם מניבה.
עץ המיכל בעייתי - העץ נראה מצויין. היתה השנה פריחה נהדרת, ומאות חנטים. אך תופעה שקרתה לי בעץ המיכל (עץ בוגר) בשנה שעברה - חוזרת על עצמה גם השנה: החנטים משחירים, מתים ונושרים.
עץ המיכל (שממש צמוד לעץ הפומלה - אשר מלא לגמרי בחנטים שמתפתחים היטב), מקבל כמות שעות טובה של שמש. אני משקה היטב (כמות דומה לפומלה, אחת ל-2-3 ימים). המיכל קבל ברזל לפני מס' שבועות (נוזל אורגני, ממקורות של אצות וכד'), וליד השורשים קיבל קומפוסט (שמתקבל מהזבל האורגני שלנו). השנה - המיכל קבל גם טיפול בקונפידור לפני כחודש+.
כך שנושא ההשקיה אינו נראה לי הסיבה לבעייה.
הדבר היחיד שעולה בדעתי בתור סיבה אפשרית לבעייה הוא נמלים - אני רואה לא מעט נמלים מטיילות במעלה הגזע והענפים.
1. האם זו יכולה להיות הסיבה להשחרה ו"מוות" של החנטים בכמויות?
2. אם כן - איך לעצור לפני שאוותר שוב ללא פירות (בשנה שעברה "שרדו" 3 קלמנטינות בלבד).
3. אם זו הבעייה - האם יש פתרון אורגני? (לא כימי).
כצעד "מנע" ראשוני - יתרתי "מחסום טיפוס" לנמלים - הקפתי את הגזע (בצמוד אליו) עם דיסקית פלסטית שעליה רססתי שמן (למנוע עלייה של כמויות נמלים על העץ; לא ברור לי אם וכמה יעזור, וגם לא - מה יקרה עם הנמלים שנמצאות על ענפי העץ).
אשמח לכל עצה (בדחיפות האפשרית, כל עוד יש עוד חנטים "בריאים" על העץ).
תודה,
ליאור