משתלות יגור
כתבות>מתכונים>

פריטטה בזיליקום גבינת עיזים

מצרכים :
2 בצלים
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל
50 גרם גבינת פרומעז
6 ביצים
1 צרור בזיליקום קצוץ ללא גזע
1 צרור פטרוזליה
1 תפו"א גדול מגורד במיגרדת
50 גרם סומסום שחור/מלא

אופן ההכנה:
1. קולפים את הבצלים וקוצצים אותם.
2. מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שמתחילים להזהיב. מוסיפים את התפו"א, מלח ופלפל, ומבשלים על להבה בינונית   כ-5 דקות מעבירים לקערת עירבוב
3. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומצננים מעט את התערובת. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת את בזיליקום. מערבבים היטב ומתבלים שוב במלח ובפלפל
4. מחממים את השמן שנותר במחבת ויוצקים לתוכו את התערובת. מבשלים להבה בינונית כ-7 דקות או עד שהחביתה יציבה זורעים עלי תפרחת של פטרוזיליה וסומסום שחור.
5. מחממים את הגריל בתנור. מעבירים את המחבת מתחת לגריל (משאירים את הידית מחוץ לתנור אם היא לא עמידה לחום). קולים 2-3 דקות, או עד שפני החביתה מזהיבים קלות.
6. ממתינים מספר דקות ומגישים,