משתלות יגור
כתבות>מתכונים>

פחזניות גבינה ועישבי תיבול

מצרכים :
2 כוסות מים
200 גרם חמאה / מרגרינה
2 כוסות קמח מנופה
חצי כפית מלח ים אטלנטיס
חצי צרור טימין קצוץ
חצי צרור אורגנו קצוץ
4-5 ביצים
200 גרם גבינת אמנטל מגורד

אופן ההכנה :
לחמם תנור ל-175 מעלות
בסיר להרתיח את המים והחמאה / מרגינה עד להמסה של החמאה
בעזרת כף מעץ להוסיף לאט את הקמח ולבחוש באופן תמידי עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.(יש לוודא שאין גושים קמח בבצק)
להעביר את המסה למיקסר ולתת למיקסר לעבוד במהירות נמוכה כ2-3 דקות
עד להוצאת החום מהבצק
להוסיף ביצה אחת אחרי השניה ולתת לבצק להתאחד מחדש ושוב עד לקבלת בצק גמיש .
להוסיף את הגבינה ועישבי התיבול
להעביר את המסה לשק זילוף עם צינתר שיניים רחב
ובתבנית אפיה על נייר אפיה לזלף את הפחזניות.(רצוי להקפיא ל10 דקות)
לאפות למשך 25 -30 דקות או עד הזהבה

טיפ להצלחת האפיה
אסור לפתוח את התנור במהלך האפייה
רצוי להקפיא את הפחזניות ל10 דקות