משתלות יגור
כתבות>מתכונים>

סלט עוף מעושן באורז בר וטרגון

300 גרם עוף מעושן (או צלוי) חתוך לרצועות.
½ כוס אורז בר.
2 מקלות סלרי קצוצים.
½ תפוח גרנד חתוך לקוביות.
½ כוס עלי רוקולה.
2 בצלים ירוקים קצוצים.
2 כפות עלי טרגון קצוצים.
3 כפות שמן זית.
½ 1 כפות חומץ בן יין לבן.
1 כפית חרדל דיז'ון.
פלפל שחור גרוס טרי.
מלח וטיפת סוכר.

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במים עם מעט מלח, או במרק עוף עד שמוכן (כמעט שעה).
מערבבים עם האורז את העוף, הסלרי, התפוח, הרוקולה והטרגון.
מערבבים את הרוטב.
מוסיפים את הרוטב לסלט. מערבבים ומגישים!
(מומלץ לקשט את הסלט עם עלי טרגון שלמים).
*הטרגון הוא בשמו העברי לענה דרקונית. הוא אחד העשבים המורכבים יותר מבחינה ארומטית ומוטב להשתמש בו לבד.
הטעם מזכיר אניס והוא מקובל עם ירקות, פטריות, מאכלי עוף ודגים.
טרגון מצויין לתיבול חומץ בן יין לבן.
לטרגון אין תכונות רפואיות ברורות והוא בעיקר טעים.