משתלות יגור
כתבות>מתכונים>

סלט עוף במנגו, קורנית ומרווה

2 חזות עוף שלמים ללא עור ועצם.

5 כפות שמן זית.

2 כפות חומץ יין לבן.

2 בצלים ירוקים קצוצים.

2 כפיות עלי קורנית השפים.

2 כפיות עלי מרוות אננס.

1 בצל קטן (או שאלוט) קצוץ דק.

4 כוסות של תערובת חסות רוקט ורוקולה.

¼ כרוב אדום פרוס דק.

1 מנגו גדול חתוך לקוביות או פלחים דקים (או פרי מתוק אחר לפי העונה והחשק).

פלפל שחור גרוס טרי ומלח.

אופן ההכנה :

מניחים במעבד מזון כף שמן, בצל, ½ מהקורנית והמרווה, את הבצל הירוק ומתבלים בפלפל ומלח, את הכל מעבדים למחית חלקה.

מעסים את חזות העוף בתערובת התיבול ומשהים כשעה. (בקיץ רצוי להשעות במקרר).

בקערית נוספת מערבבים את החומץ והבצל עם יתרת התבלינים ומתבלים.

מוסיפים את השמן בקילוח דק תוך טריפה לקבלת ויניגרט אחיד.

מטגנים או צולים את חזות העוף בגריל 5 -4 דקות מכל צד.

מערבבים את העלים, הכרוב והמנגו עם 2/3 מהרוטב.

מעבירים לצלחת הגשה.

פורסים את חזות העוף ומסדרים את הסלט.

יוצקים על העוף את יתרת הרוטב ומגישים!