עלים של מנגו

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עלים של מנגו

הודעהעל ידי ziv » 18 יולי 2011, 22:41

שלום למומחי המנגו,

ראשית כל הכבוד על כתיבת המאמר המקיף אודות עצי המנגו.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה הבעיה בעלים בעץ שלי.
הסימנים על העץ- ניצנים חדשים רבים שגדלים מעט ואז נראים צהובים כמו בתמונה. בינתיים לא נשרו לו עלים.

תודה,
זיו
קבצים מצורפים
038.jpg
042.jpg
037.jpg
ziv

Re: עלים של מנגו

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 19 יולי 2011, 04:26

ממבט ראשון יתכן שהעץ נפגע על-ידי פטרית האנתרקנוז, פתוגן שהעץ חביב עליו וגורם למחלת חירכון הפוגעת קשות לא רק בעלים הצעירים, אלא בעיקר בתפרחות ובפרי אם כזה מצליח בכלל לחנוט. ברם, התמונות עדיין לא ברורות דיין והמופע עשוי להיות שייך לפגיעה של בקטריה הגורמת למחלת הכיב הבקטריאלי השחור. לפני שנמשיך בחקירה, ספר לנו בבקשה כיצד העץ מטופל (כמויות מים בליטרים מדי שבוע, דישון: עם מה, כמה, מתי לאחרונה, ואיך, אם בכלל דושן), היכן נטוע, וטיפוס הקרקע במקום. אנא קרא שוב את שאלותי לפני שתשב לענות, אין טעם בתשובות חלקיות. כמו כן, קטוף שני עלים פגועים והנח אותם על דף ניר לבן באופן כזה שעלה אחד ינוח על גבו והשני על פניו. צלם תמונות ברורות וחדות, כך שהעלים יתפסו את כל שטח התמונה, וצרף כאן לבחינה יותר קרובה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי ziv » 20 יולי 2011, 18:34

תודה על התשובה המהירה,

נתונים:השקייה: 3 פעמים בשבוע X כ 20 ליטר השקייה בצינור.
דישון: דשן גרגירים מתמוססים של חברת flower בערך 4 כפות פוזרו סביבו לפני כחודשיים. גם שק קומפוסט הוצנע באדמה מסביב.
אדמה: חמרה.

זו גם הזדמנות לציין שהעץ נשתל לפני 3 חודשים וגילו בערך 15 שנה. ההתאקלמות הראשונית אצלינו הייתה טובה, יצאו הרבה עלים צעירים אולם הם נשארים קטנים ולא מתפתחים לענפים.

ושוב תודה!
קבצים מצורפים
Mango.jpg
ziv

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 21 יולי 2011, 13:40

עץ מנגו בן 15 זקוק ל-100 ליטר מים ביום, וגם אם נקמץ ולא נשאף להנבה מסחרית, אזי לפחות 250-300 ליטר בשבוע מחולקים לשתי השקיות, כל אחת של 120-150 ליטר. עץ מנגו כנ"ל שהועתק ממקומו זקוק להכפלת כמות המים בשנה הראשונה. צא ולמד שהעץ שלך פשוט צ-מ-א! רק לעיתים רחוקות אני מביע דעות קיצוניות כאלה בזכות השקיה "מופרזת", דבר שחברי יואב רואה בו לרוב את חזות הכל. אבל הפעם אין ברירה אלא לומר לך שבחרת בעץ עתיר צרכים במים. השקה כפי שנדרש או עקור אותו. אין מצב ביניים. כל היתר הם תולדה של עקת מים ואחרי שישתה כמו שצריך הוא יתאושש לאיטו מהמצב בו הוא נתון
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי ziv » 22 יולי 2011, 11:52

תודה רבה
ziv

עלים של מנגו

הודעהעל ידי yosich » 06 יוני 2015, 19:05

יש לי עץ מנגו גדול בגינה מזן מאיה... נותן פרי בכמויות של 300-500 בעונה אבל יש בעיה... הפרי מתפתח רק בצד שפונה לשמש ובצד צפון מעט מאוד, בודדים... בשנים האחרונות הבחנתי בתופעה מוזרה כל הצד הצפוני כולל הצמרת לא נותן פריחה בכלל וכל העלים יוצאים קטנים ומתעגלים פנימה כמו בננה... זה ממש חצי עץ בלי אף פרי... האם זו מחלה שמתפשטת או מה זה... מה ניתן לעשות?

מצרף תמונה של העלים המדוברים :
קבצים מצורפים
מנגו1.JPG
yosich

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים