רימון ננסי

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

רימון ננסי

הודעהעל ידי adikor » 19 אוקטובר 2010, 16:26

העלים החלו להתייבש ולהצהיב לאחרונה.
מקבלים אותם תנאים שקיבלו בעבר.
קשור להשקייה?מה עושים?
תודה
קבצים מצורפים
SDC11418.jpg
העלים יבשים...
SDC11411.jpg
מה עושים?
adikor

Re: רימון ננסי

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 19 אוקטובר 2010, 22:11

זה עלול להיות קשור להשקיה. כמה מים (ליטרים, לא דקות) מקבלים השיחים האלה בכל שבוע? אם ההשקיה סדירה והכמות כנדרש, אל תדאג. פשוט, השלכת התחילה אצלך מעט מוקדם (בהתחשב בגל החום החולף עלינו). המתן בסבלנות לאביב הבא. רימון הוא שיח קשוח למדי ועמיד בפני מפגעים שונים.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי adikor » 20 אוקטובר 2010, 13:28

תודה
ודרך אגב אני בת.
adikor

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 20 אוקטובר 2010, 15:17

בזמנו הכרנו יחסית מעט מאוד שמות משותפים לבנות ובנים. זכורים לי עתה רק יונה, שמחה ועדי. היו גם חריגים כמו מושית (מלכת היופי של ישראל אי שם בשנות השישים-שבעים), שמעונה ואפילו יעקובה. אבל אלו באמת לא מתאימים לאותו המתווה כיון שהם מיצגים הטיות של השם הזכרי. כיום נפרצו הסכרים וליאור, תום, שחר, איל ועוד רבים רבים משמשים בשני המגדרים. מעניין, אבל הנטיה היא לאמץ שמות בנים עבור בנות. לא נתקלתי, בינתיים, בבן ששמו יעל או רונית. בכנות, איני אוהב זאת. זה מקשה ולא מועיל ומעלים את החן שבשמות הנפרדים לשני המגדרים. אז קורה לנו מפעם לפעם שאנחנו נופלים בפח. אני תמיד מצפה מהשואל/ת האינטיליגנטי/ת שישחיל את המגדר הנכון בגוף השאלה. טקסט בנוסח "מה אני עושה עם הצמח" לא עוזר, כמובן, אבל משהו כמו: " אני מחפשת/מעונינת/מדשנת/גוזמת/מניחה צינור", וכו' וכו' פותר לנו את הבעיה כי האלטרנטיבה היא מחפש/מעונין/מדשן/גוזם/מניח וכו'. פעלים ושמות תואר כמו משקה, רוצה, עושה, וכיו"ב - בעיקר כאלה המסתימים באות "הא" - לא מאפשרים לדעת אם מדובר בפונה (ז) או פונה (נ). לכן, במקרים כאלה אני משתדל לענות בלשון רבים, אבל לא תמיד זוכר לעשות כן. במקרה שלך אין לי כמובן תרוץ כיון, כפי שכבר ציינתי, זהו שם משותף לבת ובן מקדמת דנא.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים