אני גר באזור תל אביב. מניסיוני, בצלים של צבעוני אינם מתפתחים היטב בגלל שאינם מקבלים מנת קור מספקת.
אמנם גידלתי צבעונים בעבר, אבל הם לא פרחו, והבצלים שהתרבו על-ידי חלוקה היו קטנים יותר מבצלי האם של העונה האחרונה ואחרי מספר שנים מקבלים בצלים קטנים חסרי-ערך. קראתי שמניחים את הבצלים במקרר בקור של 4 מעלות בערך כשמונה שבועות לפני עונת השתילה, אבל זה נועד לאילוץ הבצלים לפרוח בסתיו וממליצים לשתול בצלים חדשים כל שנה. כמו שצוין באתר הבא
https://yodfat.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8 ... %95%D7%9C/
הבצלים אינם מתחדשים.
שאלתי היא כיצד לספק להם תנאים דומים לתנאי הגידול דומים לתנאים בבית גידולם? באזור מוצאם, החורף הוא קפוא בחלק מן הזמן והקיץ חם פחות. האם אני יכול, למשל, לאסוף את הבצלים בסוף האביב ולאכסן במקרר, אחר-כך להעביר למקפיא, ולשתול אחרי הימים הקרים ביותר בחורף? העיקרון הוא שהחורף בתל-אביב הוא כמו האביב בצפון אירופה, והאביב בתל-אביב הוא כמו הקיץ בצפון אירופה. ה"חורף" שלהם היא התקופה שהבצלים מוכנסים למקרר ואחר-כך למקפיא. אשמח לדעת אם "תזמון" עונות השנה שאני מציע הוא נכון, ובעיקר מתי בשנה יש להכניס למקרר?