למה לא ניתן להשיג עץ קלמנטינה מסוג סמסומה?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

למה לא ניתן להשיג עץ קלמנטינה מסוג סמסומה?

הודעהעל ידי MOSHE972 » 23 נובמבר 2011, 18:40

אני מחפש תקופה ארוכה עץ מסוג קלמנטינה סמסומה השטוח וללא גרעינים.
MOSHE972

Re: למה לא ניתן להשיג עץ קלמנטינה מסוג סמסומה?

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 24 נובמבר 2011, 09:20

היה לנו בעבר. לא משיגים וגם לא מחפשים כי אין לזן זה ביקוש.פעם בחמש שנים מופיעה השאלה כמו שלך בנושא זה.
נסה לשאול בקריה החקלאית בבית דגן.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי MOSHE972 » 24 נובמבר 2011, 13:51

גרטמן יואב כתב:היה לנו בעבר. לא משיגים וגם לא מחפשים כי אין לזן זה ביקוש.פעם בחמש שנים מופיעה השאלה כמו שלך בנושא זה.
נסה לשאול בקריה החקלאית בבית דגן.

דווקא בשווקים זן הסמסומה מאוד מבוקש - רק לאחרונה היתה תקופה של חודש חודשיים בהם שוק הכרמל ושוק התקווה וכן הסופרים באיזור גוש דן היו מוצפים בזן סמסומה.
מישהו צריך לגדל אותם. מי מגדל אותם ? - אולי הוא מוכר עצים?
אני לא בטוח שקריה החקלאית בבית דגן תתן לי מענה כצרכן פרטי שרוצה לקנות לביתו ולא מהווה עסק.
MOSHE972

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 24 נובמבר 2011, 15:27

אין בעיה להשיג, ובלבד שאתה מודע לכך כי יש עשרות זני סצ'ומה (ולא כפי שכתבת) ואין ביטחון שתגיע בדיוק אל מה שראית בשוק. בארץ יש לפחות עשרה זני סצ'ומה שונים. אם אתה אכן ממחוז המרכז, פנה אל משתלת "ירוק ישראלי" ברמת השרון, או אל משתלת בני-דרור. כמדומני שבני דרור היא משתלה יצרנית לנושא הזה. בדוק איתם ויתכן שיש אצלם יותר מזן סצ'ומה אחד. כתוב שמות אלה בחיפוש ותמצא את אתרי המשתלות בהן, ולא רק בהן, ניתן להשיג הדרי (קליפי) סצ'ומה השייכת לקבוצת המנדרינות ולא ממש לקלמנטינות. המיון של מיני וזני ההדר הוא מסובך מאוד ולא ניכנס לזה כאן. יש גם משתלות יצרניות הייחודיות לגידול שתילי הדרים בלבד, וגם אליהן תוכל לפנות.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים