עזרה בענייני דישון למתחילים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עזרה בענייני דישון למתחילים

הודעהעל ידי dsagi » 28 פברואר 2009, 17:00

אני נטעתי עצי פרי, הדרים ונשירים לפני 16 ח' באזור מיתר (ליד ב"ש) באדמת לס מעורבבת עם אדמת חממות גננית . עצי ההדר נתנו קצת פירות כבר בעונה הקודמת אך העצים נשארו עד היום קטנים יחסית ואני רוצה באביב לתת להם דישון טוב שיזרז את העניינים כמה שיותר.. האם מותר לתת 20-20-20 במקביל לאוסמוקוט? איך כדאי בכלל לבצע את העניין?
דבר נוסף- המליצו לי לטמון באדמה את כל השאריות האורגניות של האוכל שלנו (קליפות ירקות וכו') האם זה כדאי? שאלה אחרונה: עצי התפוח והשזיף שלי נתנו בעונה שעברה עלים אך ללא פריחה. האם זה אומר שהם נזקקו ליותר כח ויש סיכוי שהשנה יפרחו או שמדובר בעץ לא מורכב (נקנה במשתלה ידועה ומסודרת)
בתודה, דורון
dsagi
 
הודעות: 5
הצטרף: 28 פברואר 2009, 16:58

Re: עזרה בענייני דישון למתחילים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 28 פברואר 2009, 23:43

שלום לך:

אנחנו מתנגדים התנגדות מוחלטת לשימוש ברעל הקרוי 20-20-20 בגן הביתי. קלטר עתה שק קומפוסט פנימה לתוך הקרקע שמסביב לכל עץ, תוך שאתה נזהר לא לפגוע בשורשים. לגבי דשן ממש, די בדשן הגרגרי בו השתמשת עד כה. לגבי התפתחות העצים, לוקח להם זמן. אל תהיה חסר סבלנות, לצמחים יש את הקצב שלהם המותאם לתנאים הסביבתיים. העצים שציינת לא אמורים לתת פרי לפני גיל 4, ואם ראית פירות התיחס לכך כאל בונוס, תודות למשתלות המעודדות באמצעים כימיים הופעת פירות טרם זמנם כדי למשוך את תשומת ליבך ולעזור לך לשלוח את היד אל הארנק.

לגבי העצה לטמון שאריות אוכל בקרקע - קבל את העצה רק אם אתה מעונין להעלות את הסיכויים למחלות ריקבון השורש ועוד צרות דומות. משיירים כאלה ניתן להכין קומפוסט טוב, וכפי שהבנת מן האמור לעיל רק אותו מטמינים בקרקע. הכנת קומפוסט היא נושא נפרד ותוכל לקרוא על כך ברשת. בענין הפריחה של התפוח והשזיף כבר כתבתי לך לעיל שאתה צריך להעזר בסבלנות, אפילו מספר שנים.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים