על ידי ש. כהן-סיון » 21 ינואר 2011, 11:26
החקלאים יודעים היטב את מה שהם עוסקים בו. לרוב מלווה אותם גם מדריך מומחה מהשרותים של משרד החקלאות. אם זה מה שהוא אמר לך, נהג לפי עצתו. אני אישית מטיל ספק "באורגניות" של הזבל הזה. האם העופות שמין ההפרשות שלהן יוצר הזבל אכלו רק אוכל אורגני? אני מניח שקיבלו תערובות המכילות כל מיני תוספים סינטתיים, הורמונים, וגם תרופות שונות. כל זה עשה דרכו ככל הנראה גם "לזבל האורגני" שלך. יש יותר מדי תמימות סביב הנושא של חקלאות אורגנית ואם אינך מקפיד אתה עלול להוציא כספים לחינם. לענ"ד, די בכך שתמנע מריסוסים רעילים למיניהם. אין כל רע בדשנים הרגילים ברוב המכריע של המקרים. מכל מקום, אם זהו רצונך נהג כפי שהורה לך אותו חקלאי. לגבי תדירות הדישון הייתי מתייעץ עימו גם כן, אך בעיקרון יש לדשן מחדש לפחות בכל פעם שמחליפים גידול של ירק כלשהו. לגבי העצים במיכלים איני יודע לומר לך את הכמות. לו היה מדובר בדשן גרגרי בשיחרור איטי, ההנחיה היתה לשתי כפות מלאות (כ-50 גר') פעם בכל שישה חודשים (או לפי הוראות היצרן על האריזה). אם החקלאי לא ינחה אותך אחרת, פזר וקלטר בתוך המצע כוס אחת של דשן עופות בכל עונה. כמובן, המדובר הוא בזבל שעבר עיבוד ולא בזבל עופות טרי שבו אסור להשתמש בתכלית.