דישון עצי נוי בעציצים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

דישון עצי נוי בעציצים

הודעהעל ידי Aviyam » 18 יולי 2009, 10:53

בגינתי חמישה עציצים גדולים בהם שתולים שלושה סוגי פיקוס (בנימינה, תאילנדי ופיקוס השדרות). פעמים בשבוע אני נותן להם מים בכמות של כ- 10 ליטר לעציץ בכל פעם.
לפני מספר חודשים התחלתי לתת לכל עציץ 20/20/20 (כ-25 גרם מהול בדלי מים) פעם בחודש.
1. האם אני נוהג כשורה מבחינת סוג הדשן והכמות?
2. האם יש דשן אחר מבחינת החומרים שהעץ מקבל מהאדמה ואין לו בעציץ, שצריך לתת לאותם עצים?
Aviyam
 
הודעות: 24
הצטרף: 20 מרץ 2009, 18:24

Re: דישון עצי נוי בעציצים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 18 יולי 2009, 21:03

להערכתי לא ירחק המועד לפני שתכתוב לנו כי העצים במצב קריסה/התיבשות, וזאת משתי סיבות: משטר השקיה לא נכון ודשן קטלני ולא נחוץ.
השקיה: משקים עד שלפחות 25% מהכמות המוגשת לעציץ זורמת החוצה לגמרי, מעבר לכל צלחת תחתית אם יש כזו. משקים בשעות הצהריים החמות כדי לעזור לצנן את המיכלים ובכך להקטין את הסיכוי לבישול השורשים על-ידי השמש. כמו כן, יש להשקות לפחות אחת ליומיים, בעיקר בגלל בעית השורשים הנ"ל. רצוי להצל על המיכלים אם זה פרקטי.
דישון: סלק מרשותך את הרעל הקטלני בו אתה משתמש. 25 גרם ממנו היית צריך לחלק ל-20 השקיות, אם בכלל. עבור לדישון עם דשן גרגרי בשיחרור איטי, אבל לאור הדישון המסיבי עד היום, אל תדשן יותר השנה. פזר על המצע והצנע פנימה שתי כפות של דשן בשיחרור איטי אבל רק בראשית הקיץ הבא.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44

Re: דישון עצי נוי בעציצים

הודעהעל ידי Aviyam » 21 יולי 2009, 12:38

תודה ש.
לגבי הדשן אני מקבל את המלצתך. לגבי ההשקייה המסיבית המומלצת, האם אין בכמות המים הרבה המומלצת על ידך, לגרום לשטיפת חומרי המזון שממילא אינם נמצאים בשפע בקרקע?
Aviyam
 
הודעות: 24
הצטרף: 20 מרץ 2009, 18:24

Re: דישון עצי נוי בעציצים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 22 יולי 2009, 13:15

הדבר היחיד שיאבד מהקרקע עקב ההשקיה המסיבית הוא המלח המצוי במי הארץ. מה עושה השקיה ללא נגר משמעותי? במקרה כזה המים המוגשים נספגים חלקית על ידי שורשי הצמח והיתר הולך לאיבוד בתהליך של התאיידות. מה נותר בקרקע? - המלחים שהיו במים כמובן. בהשקיה הבאה התהליך יחזור על עצמו אבל בסופו תשאר בקרקע כמות כפולה של מלחים. אם אתה משקה בשיטתך פעמיים בשבוע, הרי שאלו מאה השקיות בשנה. בכל ליטר ממי ארצנו יש בערך גרם אחד של מלחים. אם אתה משקה את העציץ, נאמר, בשני ליטר מים בכל פעם תמצא על-ידי חשבון פשוט כי כעבור שנה של "טיפול" כזה יש בעציץ 200 גרם מלחים וכעבור מספר שנים הכמות תתקרב לקילוגרם מלח, אם הצמח עוד יהיה שם. עתה אני שואל אותך: לו המלצתי לך להגיש לעציץ המסויים חצי קילו מלח כ"דשן", מה היית אומר? אני מניח כי גם בלי ידע בגינון היית סבור שההמלצה מטורפת. דע לך כי זה בדיוק מה שאתה, ורוב גנני הבית, עושים כל העת. במיוחד המצב קשה בצמחי פנים הבית היכן שלא יורד גשם בחורף העשוי להקל את הבעיה. שאל את מכריך כמה מהם איבדו צמחים בתוך "הסלון" אחרי שנה-שנתיים שהיו ברשותם. ברוב המקרים האשם הוא במלחים. השפעתם הישירה קטלנית כאשר ריכוזם עולה על מה שהצמח המסוים יכול לעמוד בו. אין כלל אחד לכל הצמחים. יש צמחים, בעיקר סוקולנטים, שיודעים לחיות יפה עם הרבה מלח במים. לא רק הם, גם מיני האשלים ועוד רבים אחרים, כל מה שגדל במליחות. אבל אין צמחי בית וגן כאלה כמעט. תחליט אתה אם אתה רוצה לחסוך במים, וותר על צמחי העציצים. אם אתה רוצה אותם, תשלם בבקשה את המחיר.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי נוי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים