על ידי ש. כהן-סיון » 18 נובמבר 2010, 23:43
זו תופעה טבעית לחלוטין ואינך יכולה להפסיק אותה מבלי להשמיד את העץ. כנראה שאצלכם נשתל הזן Prosopis juliflora torreyana המכונה "מסקיט הדבש" או "מסקיט הגומי" ולו עוד שמות אחרים. בקיץ ובסתיו (לעיתים אל תוך החורף) נוזל מגזע העץ ומקצות הענפים (גם מבלי לגזום) מעין שרף בכמויות שבין 100 ל- 150 ליטר לכל עץ בוגר. מעץ צעיר נוזל חומר שקוף למדי, אך עם ההתבגרות הצבע נוטה להיות כהה יותר ויותר, בין דבש לשחור כמעט והכמות גדלה. לנוזל הגומי הזה שימושים רפואיים רבים וגם שימוש כמזון מסורתי לאנדיאנים, וכיום בתעשיית המזון (ממתקים). מכיל סוכרים שונים ולפחות עשר תרכובות בעלות משמעות רפואית מוכחת. מתרמילי הזרעים הילידים מכינים (ע"י בישול במים) סירופ מתוק וסמיך כדבש וגם תחליף לקפה מהזרעים. התרמילים מכילים 30% סוכר ענבים. בכלל, לעץ תכונות מופלאות רבות וכמעט כל חלק בו שמיש לאדם. ההקלה היחידה שניתן להציע לכם היא "לפצוע" את העץ בגזע התחתון, בחתכים לתקוע מעין מרזב קטן ועליו לתלות דלי לאיסוף החומר. למי שמכיר, זו בדיוק הפעולה שעושים בצפון אמריקה לאיסוף המוהל הסוכרי מאדר הסוכר (Sugar Maple) בסביבות אמצע פברואר. ע"י איסוף המוהל מסביבת הגזע ישתחרר הלחץ על הגדמים והטיפטוף, יש לקוות, יפסק.