יש לי שטח אדמה קטן ואני מעונינת להתחיל לגדל עגבניות, חסה, מלפפונים, בצל ירוק ועוד. מה עלי לעשות בכל השלבים?
תודה רבה
Re: ירקות
פורסם: 02 אוקטובר 2012, 07:31
על ידי גרטמן יואב
להפוך את הקרקע. להוסיף קומפוסט או הומוס.לעבד מעט ולפזר חומר נגד עשבים שימנע הצצת עשבים בשלב הראשון. להתקין מערכת השקיה. או ממטיר או טפטפות. לא להשקות בצינור. אפשר במשפך. עכשיו לשתול ואני מדגיש לשתול.! אם יש זרעים אז את רוב המינים צריך להנביט במיכלים ורק לאחר הופעת עלי אמיתים לשתול הערוגה. העלים הראשונים נקראים פסיגים . אחריהם מופיעים עלי הצמח הרגילים.
Re: ירקות
פורסם: 24 אפריל 2013, 05:29
על ידי moshehup
בוקר טוב גם אני התחלתי לגדל ירקות בחצר ביתי את הדורשים הנבטה שתלתי באדנית עם מצע של 50% תערובת שתילה של טוף גולן ו 50% חמרה חולית והוספתית קצת דשן גרגרי של 12 חודשים האם יש הצעה למצע טוב יותר ואם כן איפה רוכשים אותו באזור השרון.
את אותו המצע ועוד קצת קומפוסט הכנתי לירקות שזרעתי ישירות האם הסדר?
על שתילי העגבניות יש לי חרקים קטנים כמו כינים שחורות. האם הדברה אורגנית בליטר מים שהשרתי בהם סיגריה והוספתי קצת סבון כלים תהייה יעילה ואם לא מה הצעתך? תודה מראש ויום מקסים משה
Re: ירקות
פורסם: 24 אפריל 2013, 08:06
על ידי גרטמן יואב
לגבי תרכיז הריסוס שהכנת,נסה ותראה אם יועיל. יתכן שכן. לגבי הנבטה ושתילה,אנא חדל מערבובים. תערובת עדניות של טוף גולן מכילה את כל הדרוש. גם תערובת של שחם טובה באותה מידה. חמרה באדנית,צרה צרורה.