עמוד 1 מתוך 1

שמירת בצלי צבעוני משנה לשנה באקלים הישראלי

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2020, 19:26
על ידי cass
אני גר באזור תל אביב. מניסיוני, בצלים של צבעוני אינם מתפתחים היטב בגלל שאינם מקבלים מנת קור מספקת.
אמנם גידלתי צבעונים בעבר, אבל הם לא פרחו, והבצלים שהתרבו על-ידי חלוקה היו קטנים יותר מבצלי האם של העונה האחרונה ואחרי מספר שנים מקבלים בצלים קטנים חסרי-ערך. קראתי שמניחים את הבצלים במקרר בקור של 4 מעלות בערך כשמונה שבועות לפני עונת השתילה, אבל זה נועד לאילוץ הבצלים לפרוח בסתיו וממליצים לשתול בצלים חדשים כל שנה. כמו שצוין באתר הבא
https://yodfat.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8 ... %95%D7%9C/
הבצלים אינם מתחדשים.

שאלתי היא כיצד לספק להם תנאים דומים לתנאי הגידול דומים לתנאים בבית גידולם? באזור מוצאם, החורף הוא קפוא בחלק מן הזמן והקיץ חם פחות. האם אני יכול, למשל, לאסוף את הבצלים בסוף האביב ולאכסן במקרר, אחר-כך להעביר למקפיא, ולשתול אחרי הימים הקרים ביותר בחורף? העיקרון הוא שהחורף בתל-אביב הוא כמו האביב בצפון אירופה, והאביב בתל-אביב הוא כמו הקיץ בצפון אירופה. ה"חורף" שלהם היא התקופה שהבצלים מוכנסים למקרר ואחר-כך למקפיא. אשמח לדעת אם "תזמון" עונות השנה שאני מציע הוא נכון, ובעיקר מתי בשנה יש להכניס למקרר?

Re: שמירת בצלי צבעוני משנה לשנה באקלים הישראלי

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2020, 10:01
על ידי גרטמן יואב
ננסה להקל עליך את ההתלבטויות.
בצל הצבעוני הו בעצם חד שנתי!
אתה שותל אותו והוא מבצע צמיחה ופריחה ו...בצל חדש.
רוב המזון עובר לפריחה וליצירת הפרח והזרעים.
פחות עובר ליצירת הבצל שהוא בעצם פקעת.
אבל .... טיפול בהשקייה ודישון יעזור ליצירת פקעת גדולה מספיק ליצירת פרח חדש.
בפקעת חייב להיות משל יבש קריטי שאם לא יהיה היא לא תפרח גם אם תקבל מנות קור.
הפקעות שקונים עברו למעשה גם טיפול בקור וגם טופלו להגעה לגודל הקריטי הדרוש.
לרוב בגינה הפרטית לא מצליחים להגיע למשקל הנחוץ וזאת הסיבה שבפקעות מתנוונות בהדרגה.
עניין מנות הקור חשוב אבל קל יותר לביצוע.
לעולם לא בפריזר . שעתיים בפריזר והצמח מת.
בעיגולי תנועה יש לפעמים פריחה אדירה של צבעונים.
הם אפילו לא טורחים לעקור אותם בקיץ.
אז ההמלצה: המשך להשקות את הצבעונים עד שיתיבשו וסלק את הפרחים לאחר סים הפריחה. אחרי העקיר לייבש בצל ולכניס למקרר בסוף ספטמבר . מספיק ששה שבועות.