עמוד 1 מתוך 1

דישון עשבי תיבול

הודעהפורסם: 04 אפריל 2020, 23:03
על ידי shalom84
שלום לכולם

שאלה לגבי דישון צמחי תבלין
לפני כשבוע חזרתי להשתמש באדניות ישנות שהיו אצלי במרפסת
בעבר היה באדניות בזיליקום נענע ואורגנו..

שתלתי שתילים של בזיליקום אורגנו וזעתר (שני שתילי בזיליקום באדנית אחת, וזעתר ואורגנו באחרת)

לפני ששתלתי, בדיעבד, אני מבין שעשיתי טעות
השתמשתי בדשן 20-20-20 גרגירים ורודים שנשארו לי מהסיבוב הקודם (לפני מספר שנים) ששתלתי צמחים באדניות..

עכשיו אני מבין שהשתמשתי בכמות גבוהה מאוד של דשן, ככפית וחצי על 200 מ״ל מים לכל אדנית (המסתי את הדשן והשקתי את האדמה, לפני ששתלתי).

מאז משקה כ150 מ״ל מים לכל אדנית, יום כן יום לא..
עבר כשבוע ולא נראה שהצמח ניזוק עד כה...

השאלה שלי - מכיוון שמדובר בצמחים שמיועדים למאכל, האם זה מסוכן לאכול מצמח שעבר דישון עודף?

תודה רבה מראש..
שלומי.

Re: דישון עשבי תיבול

הודעהפורסם: 05 אפריל 2020, 16:41
על ידי גרטמן יואב
בריאת.
טבעונים טוענים נגד דישון אלא בדשנים טבעיים ולא מלאכותיים במו הידוע לשימצה-20/20.
אם הצמחים לא נפגעו אז גם אין חשש שיפגעו בכם.
בכל הירקות ,כמעט,שאתם קונים דושנו גם ב 20/20 אבל בצורה מאוד מבוקרת.
אם לא נפגעו הצמחים,אז לא נתתם מנות גדולות מידי!!
200 מיליליטר? אבל באיזה ריכוז?
מעתה,לא לדשן אלא בהומוס משולב במידה קטנה של אוסמוקוט לירקות.

Re: דישון עשבי תיבול

הודעהפורסם: 01 מאי 2020, 11:37
על ידי mancini
אני לא חושב כך. אבל, זה מסוכן אם ירקות או פירות כאלה נצרכים זמן רב

Re: דישון עשבי תיבול

הודעהפורסם: 03 מאי 2020, 15:56
על ידי גרטמן יואב
לדעתנו במשתלה לא. לדעת טבעונים,כל שימוש בדשן כימי הוא פסול.
התבלינים שאתם קונים בשוק הם אחרי דיון ברוב המקרים.